Вхід | Реєстрація

Споживачів відключатимуть від послуг за заборгованість по комуналці

Споживачів відключатимуть від послуг за заборгованість по комуналці

Відповідні «новації» вступили в дію 20 серпня  внаслідок схвалення Верховною Радою 15 липня законопроекту №1657-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури приєднання до електричних мереж».

Зміни стосуються Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Скасовується норма про те, що на період дії карантину та протягом 30 днів з дня його відміни забороняється припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг громадянам України в разі їх неоплати або оплати не в повному обсязі.

Така норма буде зберігатися лише стосовно регіонів, на яких установлений «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення коронавірусної хвороби. Як і раніше, у таких регіонах зможуть відключати від комунальних послуг через 30 днів після скасування «червоного» рівня епідемічної небезпеки.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 вересня 2021, 12:58 | Полтавщина | Суспільство


1. Fed654Frumos / 1 вересня 2021, 16:14
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Зашибісь!Звичайно,відключать,бо витворяють,що хочуть.Сьогодні ПОЛТАВАГАЗЗБУТ заявив,що споживачі,які заключили договори з ним на рік по 9.99 грн ідуть на х.й,бо компанія не може (чи не хоче) виконувати умови договору.Хто хоче й надалі отримувати газ в даній компанії мусить платити по місячному тарифу-18.80грн!СУГС!

Змінено 01.09.2021, 16:17
2. Den67 / 1 вересня 2021, 19:54
Та хіба ж таке може бути, щоб свій, благодєтель, хазяїн Полтавагазу Олександр Лелюк, так кинув жителів області? Він же он на своєму сайті так і пише про християнські цінності, допомогу знедоленим і т.п. Напевно якась видумка, або помилка. Або може йому знову невистачає грошей на нові годинники по 80тис. євро кожен (він же їх любитель). Тоді ми маємо поставитись з розумінням і допомогти йому, скинутись на допомогу.
А взагалі треба тікати з Полтавагазу до інших, он в Нафтогазі 7,89грн., в Неогазі по 7,8.
P.S. О, поки писав в новинах передали - "Газ в світі подорожав, Росія газ не дає, платіть більше і не жужжіть".
Правда не зрозуміло, куди до всієї цієї математики притулити новину, що Зеленський підписав закон, яким простив газовим посередникам більше 100 млрд. гривень боргу (навіть порахувати не можуть, одні кажуть 100, інші 120, а дехто і про 150+ балакає). Це не якісь незрозумілі борги, це ті гроші, що ми заплатили газовикам, а вони "забули" перерахувати їх Нафтогазу. Кажуть один Фірташ підняв 50млрд. гривень.
Як думаєте, може і нам Зеленський щось простить, він же народний президент, проти олігархів і все таке... Бо може, я якось неправильно живу, але бачу, що народ лише пояс тугіше затягує, а олігархи при Зеленському, який їх "ганяє" вже в десятки разів багатші стали.


Змінено 01.09.2021, 20:31
3. orakul / 1 вересня 2021, 22:39
2.Den67
«а олігархи при Зеленському, який їх «ганяє» вже в десятки разів багатші стали.»

Ну так для цього вони його і обирали. Тільки, здається, Лелюк тут не при ділах. А тариф на газ кажись таки НКРЕ встановлює.
Зельц в Америці сказав, що російський газ нікуди не годиться. Може тепер замість тіпа европейського газу буде завозити американський. Так що ще не вечір.
4. Чудо Юдо / 2 вересня 2021, 08:39
«Полтавагаззбут» то є перекупщик, купляє у «Нафтогаза» і перепродує. Раніше «Натфогаз» продавав їм зі знижкою, а тепер править звичайну ціну, тому у нього і буде дешевше.
Минулого року влада ціни «відпустила» і в умовах конкуренції газ, логічно, влітку коштував менше 4 грн. На зиму почав підніматися у ціні, що також логічно за ринковими правилами. Але владі не сподобалося це чомусь, вони вирішили повернути все як було + ще й віджати для «Нафтогазу» клієнтів. Мітинги щодо цін на газ пам’ятаєте? Я ще тоді зрозумів, що це неспроста - не уміють українці виходити на мітинги самі, завжди їм потрібно, щоб хтось це організовував. І ті акції явно "однією рукою" організовані були. Взимку Зеля підписав документ про повернення державної регуляції цін на газ і тут же почалася компанія по залученню клієнтів до "Нафтогазу".
Тепер маємо помираючих регіональних газопостачальників, таких як «Полтавагаззбут» і жиріючий "Нафтогаз". Ага, і ціну ще вищу ніж була, тільки тепер мітингів щось не видно, всі у коментарях лише обурюються :)
5. Den67 / 2 вересня 2021, 22:38
3.orakul
«Тільки, здається, Лелюк тут не при ділах. А тариф на газ кажись таки НКРЕ встановлює. »

Так НКРЕ і затвердило весною річні ціни.....які сформували газбути, Полтавагазбут вирахував собі 9,99грн. і це до речі зовсім не найдешевша ціна в Україні. Підписав контракти з людьми де взяв на себе зобов’язання постачати газ рік по 9,99. Поки всю весну і літо рубили капусту, їх нічого не турбувало, тариф не знижували (а це дозволено), а коли ціна закупки підросла, Лелюк і Ко оголосив - "виконувати контракт не буду, ідіть в ж....у", ще й написали - "...та відсутністю доступу до ресурсу природного газу місцевого видобутку " З уст власника "чесно куплених" газових скважин це звучить особливо цинічно.
3.orakul
«Може тепер замість тіпа европейського газу буде завозити американський. »

Та хоч китайський, коли він потрапить в руки вітчизняних перекупів, то навіть безкоштовно наданий перетвориться в 18,8 за куб.
4.Чудо Юдо
«Тепер маємо помираючих регіональних газопостачальників, таких як «Полтавагаззбут» і жиріючий "Нафтогаз".»

Щось чи довше «помирають» регіональні газопостачальники, тим більше товстіють гаманці їх власників.
А з жиріючого Нафтогазу Зеля щедрою рукою витяг і подарував 100+млрд. гривень власникам газзбутів, на поминки напевно? Чи всі так помиратимуть, з міліардами в руках, давайте їх пожаліємо.
6. orakul / 2 вересня 2021, 22:48
5.Den67
«то навіть безкоштовно наданий перетвориться в 18,8 за куб.»

Логічно
7. Slavko / 3 вересня 2021, 08:16
Комунальні - тільки проблеми! А рахунки - офшорні !
Власність - панська, якшо точно - *идівська.
Крім того є тільки три державні банки, передбачені постановою КМУ, які можуть отримувати плату за газ, який нібито не продається, так як нам належить.
Отаке лайно. Голосуйте далі за приХватизаторів ! Дно пробито вкотре, б’ємо далі.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації