Вхід | Реєстрація

Виготовив саморобний пістолет — отримав умовний термін засудження

Виготовив саморобний пістолет — отримав умовний термін засудження

18 серпня Кобеляцький районний суд виніс вирок у кримінальному провадженні за обвинуваченням у незаконному виготовленні вогнепальної зброї.

 

Самопал «майстер» зберігав під кріслом

Згідно матеріалів справи, «у 20‑х числах червня уродженець села Минівка Магдалинівського району, перебуваючи за місцем свого проживання, з метою виготовлення вогнепальної зброї, за допомогою пилки по металу, металевої трубки, фрагменту металевої частини, з використанням зварювального апарату та кутової шліфувальної машини, інших підручних засобів, відпиляв частину трубки, яку шляхом зварювання приєднав до фрагменту металевої частини, тим самим виготовив простий одноствольний гладкоствольний однозарядний пістолет». Зброю «майстер» залишив за місцем свого проживання, для подальшого використання у власних цілях.

Відповідно до висновку експерта, виготовлений ним предмет є вогнепальною зброєю.

Своїми діями підсудний вчинив кримінальне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 263–1 Кримінального кодексу України, а саме — незаконне виготовленні вогнепальної зброї.

Після виготовлення, до 22 липня чоловік незаконно зберігав пістолет під кріслом у одній з кімнат будинку за місцем свого проживання. Згодом під час проведення обшуку зброю вилучили працівники поліції.

 

Підсудний виправиться без ізоляції від суспільства

30 липня між прокурором Сергієм Голубом та підозрюваним укладено угоду про визнання винуватості. Згідно з угодою, підсудний беззастережно визнав себе винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень.

Сторони узгодили покарання для обвинуваченого у вигляді позбавлення волі строком на 4 роки. Та захист, вважаючи можливим його виправлення без ізоляції від суспільства, прохав звільнити підсудного від відбування покарання з випробуванням.

У результаті, головуючий суддя Сергій Макарчук ухвалив затвердити угоду про визнання винуватості, укладену 30 липня між прокурором та підозрюваним.

Визнати підсудного винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 263 та частиною 1 статті 263–1 КК України, та призначити йому узгоджене покарання:

  • за частиною 1 статті 263 КК України у виді позбавлення волі на строк три роки;
  • за частиною 1 статті 263–1 КК України у виді позбавлення волі на строк чотири роки.

На підставі частини 1 статті 70 КК України, за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, призначити ОСОБІ_1 узгоджене покарання у виді позбавлення волі на строк чотири роки.

На підставі частин 2–4 статті 75 Кримінального кодексу України, звільнити ОСОБУ_1 від відбування призначеного покарання, якщо він протягом іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов`язки, визначивши тривалість іспитового строку два роки.
Речові докази (саморобний пістолет, скляну банку з речовиною, схожою на порох, металеві предмети, схожі на дріб, пижі), пилку по металу, фрагмент металевої трубки знищити.

Стягнути з обвинуваченого 1544 гривень витрат на залучення експерта.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 вересня 2021, 16:15 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації