Вхід | Реєстрація

Для кобеляцьких медиків планують придбати житло

Для кобеляцьких медиків планують придбати житло

Депутати Кобеляцької міської ради розглянуть доцільність купівлі приміщення, де в подальшому можуть обладнати квартири для медичних працівників.
За інформацією кобеляцького міського голови Олександра Копельця, продається контора колишнього підприємства «Сільгосптехніка», що знаходиться в місті по вулиці Дружби, 1. Вартість будівлі складає 1 200 000 гривень. Про це очільник міськради повідомив депутатам на спільному засіданні комісій.

— Шановні колеги, на виконкомі ми доповідали вам, що працюємо в цьому напрямку. Продається контора «Сільгосптехніки». Туди ходили наші спеціалісти. Звичайно, що в будівлю треба вкласти копійочку. Та, на мою думку, за мільйон двісті ми такого приміщення на чотири квартири не побудуємо. Треба зробити косметичний ремонт.

Паралельно на сьогоднішній день розглядається питання про повернення будівлі сільськогосподарського управління у власність громади.

Зі слів міського голови, у якості квартирного будинку для медиків розглядалося також приміщення Управління статистики. Та його продаж через аукціон був затверджений на рівні Кабінету Міністрів. І на попередньому аукціоні за будівлю давали 5 000 000 гривень. Хоча 27 серпня будуть проходити нові торги з продажу цього приміщення.

Олександр Копелець звернувся до Миколи Попика, голови постійної комісія з питань містобудування, аби він разом із членами комісії оглянули будівлю колишньої контори.

Микола Попик поцікавився:

— Це залишкова чи ринкова вартість будівлі?

— Я не торгувався, не розпитував. Мені сказали, є така ціна, є така будівля. Я виношу на розсуд. Цим питанням далі займатиметься ваша комісія, а потім виноситиме на сесію, — відповів міський голова.

 

Світлогірську лікарню перепрофілюють у реабілітаційний центр

Також депутати обговорили питання про виготовлення технічної документації з реконструкції колишньої Світлогірської лікарні під реабілітаційний центр.
Як пояснив Олександр Копелець, у Світлогірську є приміщення лікарні.

؅— Володимир Олексійович (Казирод, головний лікар Кобеляцької міської лікарні — ред.) добросовісно його сторожує, аби його не розграбили. Хоча воно практично вже закинуте, — сказав міський голова. — Построїли амбулаторію, а його залишили. Є домовленості, я говорив із народним депутатом Костянтином Касаєм. Ми думали там построїти, зробити косметичний ремонт для дитячого табору. Але ми внесли пропозицію одразу там зробити реабілітацію для людей, які перенесли інсульти. Та Касай вніс іншу пропозицію. Він входить у комісію, що контролює перебування учасників АТО у тюрмах. І основна причина та, що люди не можуть відійти від подій і, звичайно, зашкалює. На сьогоднішній день у нас є можливість, яку ми повинні використати. Реабілітаційний центр — це нові робочі місця, ринок збуту.

Крім того, Костянтин Касай пообіцяв залучити з державного бюджету 10 000 000 гривень на будівництво мосту через річку Кобелячок, що в мікрорайоні Ведмедівка.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 серпня 2021, 17:10 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації