Вхід | Реєстрація

Вартість будівель Управління статистики знизилась у 8 разів

Вартість будівель Управління статистики знизилась у 8 разів

Аукціон із продажу приміщень завершився на 600 тисячах гривень.

Нагадаємо, що в рамках малої приватизації Регіональне відділення Фонду державного майна України по Полтавській та Сумській областях виставило на продаж комплекс будівель за адресою: Кобеляки, вулиця Мільйонна, 17.

Комплекс складається з:

  • двоповерхової нежитлової будівлі з підвалом площею 531,3 квадратного метра, збудованої у 1975 році;
  • гаража, площею 42,1 квадрата, збудованого в 1978 році;
  • вбиральні, збудованої в 1976 році.

Стартова ціна двоповерхової будівлі, гаража і туалету склала 35 901,80 гривні.

Перший аукціон із продажу комплексу відбувся 25 червня. У ньому взяли участь дев’ять чоловік. У третьому раунді учасник В’ячеслав Хряпа запропонував за будівлю 5 000 000 гривень. Тобто, за час торгів вартість зросла в 139 разів .

На сайті Полтавської облдержадміністрації повідомили, що Фонд державного майна назвав цей аукціон найуспішнішим за тиждень.

Та 1 серпня прес-служба Кобеляцької міськради повідомила, що комплекс будівель Управління статистики повторно виставили на аукціон, який запланували на 27 серпня.

Цього разу кількість учасників скоротилася до трьох: Олег Слизько (село Пальчиківка Полтавського району), Валерія Дорошенко (Кобеляки) і Сергій Кіян (Лубни).

Із усіх учасників у попередньому аукціоні брала участь лише Валерія Дорошенко. Вона завершила торги з пропозицією 4 999 999,99 гривні.  
Цього разу Дорошенко запропонувала за комплекс будівель 521 901 гривню. А переможцем торгів став мешканець Лубен Сергій Кіян, який готовий заплатити за приміщення 613 90 гривень.

Тобто, вартість будівель Управління статистики знизилась у 8 разів.

Із відкритих джерел редакції стало відомо, що Сергій Кіян займався підприємницькою діяльністю «Технічне обслуговування та ремонт автотранспортних засобів». Наразі в нього статус фізичної особи-підприємця припинений.

Сергій Кіян не вперше купує нерухомість на онлайн-майданчику публічних закупівель «Прозорро». У травні минулого року він придбав на аукціоні за 1190 гривень будівлю прохідної 48,6 квадрата, 1971 року, розташовану за адреcою: Полтава, вулиця Буровиків, 6.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 вересня 2021, 15:17 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації