Вхід | Реєстрація

Карантин посилять, але для вакцинованих будуть певні привілегії

Карантин посилять, але для вакцинованих будуть певні привілегії

Очікується, що карантин в Україні посилять наступного тижня. Всі області потраплять в "жовту зону", а для вакцинованих українців обмеження будуть послаблені. Про це йшла мова на сьогоднішньому засіданні уряду.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що в Україні з настанням осені спостерігається погіршення епідемічної ситуації. Тільки станом на 7 вересня було зафіксовано понад 2,7 тис. нових заражених коронавірусом і поступово ця цифра йде вгору.

– Щоб уникнути жорстких локдаунів і "червоних зон" ми повинні діяти на випередження. Ми повертаємося в режим роботи регулярних засідань комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ НС). Уже в найближчі дні відбудеться відповідне засідання, де буде розглядатися питання "жовтого" рівня епідемічної небезпеки по всій країні, – сказав він.

У свою чергу міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко зазначив, що більшість жорстких обмежень не будуть діяти стосовно вакцинованих.

– Ми пропонуємо наблизити якість життя вакцінованого населення до звичайного ... Більшість обмежень, які передбачені в "жовтому" і "червоному" рівнях не застосовуватимуться в разі, якщо будуть вакциновані колективи або відвідувачі закладів. Для "жовтого" рівня буде достатньо однієї дози вакцини, а для "червоного" – повний курс щеплень, – сказав він.

Протягом семи днів після сьогоднішнього засідання уряду повинна зібратися комісія ТЕБ НС для прийняття рішення щодо посилення карантину.

 

Що забороняється в "жовтій" зоні?

  • проведення масових заходів, коли більш ніж одна особа на 1 кв. м;
  • робота кінотеатрів та інших установ культури із заповненістю залів понад 50%;
  • здійснення перевезень пасажирів у кількості більше, ніж кількість місць для сидіння;
  • проведення дискотек, а також робота інших розважальних закладів;
  • розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування на відстані менш ніж два метри між столиками;
  • діяльність закладів, що надають послуги з розміщення (крім готелів та санаторіїв);
  • відвідання шкіл і дитсадків, якщо половина дітей і педагогів хворіє;
  • проведення планових операцій;
  • відвідання спортзалів, якщо на кожного відвідувача менше 20 кв. м площі.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 вересня 2021, 17:20 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
1. Чудо Юдо / 8 вересня 2021, 23:02
Цікаво, а наскільки Конституції відповідають такі поділи на «правильних» і "неправильних"? Ну, чисто юридично, примушувати людину приймати медичні заходи не можна, а при відмові від таких робити їй обмеження, виходить, можна?
Скоро у кафе пускатимуть при пред’яві бумажки? Може і у магазин без бумажки не пускатимуть? І взагалі, може просто невакцинованих у гетто переселити та і усе? :)
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації