Вхід | Реєстрація

Знову на дистанційку?

Знову на дистанційку?

7 вересня прес­служба Полтавської облдержадміністрації повідомила, що у випадку запровадження «жовтої» зони частина шкіл Полтавської області можуть перейти на дистанційне навчання.

За інформацією голови ОДА Олега Синєгубова, цього тижня відбудуться засідання комісії ТЕБ і НС державного та регіональних рівнів. На Полтавщині будуть запроваджені обмеження «жовтої» зони адаптивного карантину. У звичному режимі можуть працювати лише ті освітні заклади, у яких вакцинувалися 80% працівників.

Зі слів очільника області, зараз на Полтавщині вакциновано першою дозою 60 відсотків учителів,  другою — 40. Загалом у регіоні налічується майже 45 тисяч працівників у 1281 закладі освіти. У 237 закладах освіти вакциновано більше 80 відсотків працівників, у 269 закладах — 60­70%, у 326 — 29%. У разі зміни рівня епіднебезпеки в штатному режимі на сьогодні зможуть працювати 101 дошкільний заклад, 118 шкіл, 7 закладів професійно­технічної освіти, 2 — передфахової та 9 закладів позашкільної освіти.

При переході на наступні рівні епідемічної небезпеки для повноцінної роботи садочкам, школам, університетам та іншим освітнім закладам потрібно мати не менше 80% повністю вакцинованого персоналу. Заклади, у яких 20% і більше працівників не будуть провакциновані, мають працювати дистанційно.

Також обласні інтернет­видання оприлюднили дані, згідно яких станом на 6 вересня в Полтавській області в середньому вакциновано двома дозами лише 42,5 відсотка працівників усіх закладів освіти. Це половина від необхідного мінімуму.

Неохоче вакцинуються працівники установ позашкільної освіти — 30 відсотків персоналу. Рівень вакцинації в дитсадках складає 40 відсотків, у школах — 44,5, в університетах — 43,6. Найвищий показник у технікумів — 48 відсотків вакцинованого персоналу.

Крім того, ІВ «Полтавщина» подала дані, де вказаний відсоток педпрацівників у громадах з двома дозами вакцини. Станом на 6 вересня картина наступна:

Місто / громада

Садочки

Школи

Білицька

35,48

27,84

Драбинівська

37,84

45,83

Кобеляцька

20,47

44,40

Нехворощанська

65,12

67,20

Новосанжарська

38,00

42,95

Як бачимо з таблиці, найкращі показники в Нехворощанській громаді, найгірші — у Кобеляцькій. Тому не виключено, що із запровадженням зон та зростанням захворюваності серед населення області деякі навчальні заклади в цих громадах перейдуть на дистанційне навчання.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 вересня 2021, 13:40 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації