Вхід | Реєстрація

Жителі Дашківки знову перекрили дорогу

Жителі Дашківки знову перекрили дорогу

Таким чином селяни висловили свій протест і спробували привернути увагу влади до факту руйнування місцевих доріг великоваговим транспортом.
У січні поточного року щось подібне в Дашківці вже відбувалося. Про перекриття транспортного руху місцевими жителями ми повідомляли в публікації «Жителі Дашківки збунтувались проти «Великого будівництва». Тоді теж люди перекрили рух важковагового транзитного транспорту, що перевозив щебінь та гранвідсів нібито для будівництва автодороги Н-31 Дніпро — Решетилівка. Приїжджали поліцейські, представники фірми-перевізника. Закінчилося все тим, що фури із щебенем перестали їздити через Дашківку.

І ось минуло півроку… До редакції зателефонувала жителька Дашківки Аліна Панасенко і повідомила:

— Ми знову перекрили дорогу і викликали поліцейських.

За словами жінки, протягом лютого та усіх трьох весняних місяців, фур зі щебенем у Дашківці не було. Не їздили вони і влітку. Аж раптом, наприкінці серпня рух транспорту через село відновився.

Після зимового перекриття мешканці Дашківки самотужки відремонтували частину дорожнього покриття зруйнованого вантажівками.

Ось, що розповіла Панасенко:

— Вони, перевізники, змінили тактику. Зараз почали їхати однією колоною по п’ять-шість машин. Я намагалася вирахувати їх графік, але не змогла. Щоразу їхали в інший час. Спочатку возили, ніби ховаючись. А потім водії звикли, почали зупинятися у селі, каву пити в кафе. Ми дивилися на це, дивилися, побачили, як «розлазиться» дорога, по якій наших сільських дітей возять у школу, зрозуміли, що умовляння тут не діють, зібралися і знову перекрили дорогу.

На перекриття дороги прийшли близько тридцяти чоловік. Одночасно люди написали колективне звернення до міського голови Олександра Копельця та в обласну дирекцію Служби автомобільних доріг. У ньому вони прохають посприяти ремонту дашківських доріг, саме тих, по яких рухався великоваговий транспорт.

Аліна Панасенко додала:

— Приїхали поліцейські. Був черговий наряд і заступник начальника Юрій Стеценко. Вони нам сказали, що склали аж два протоколи. Нібито в документах написано, що вага вантажу 37 тонн. То який же асфальт таке витримає? Хоча нам протоколу не показували. Приїжджав і їх представник. Пообіцяв, що відтер фури через село їздити не будуть.

Як повідомили нас жителі Дашківки, дійсно, протягом суботи і неділі руху вантажного транспорту через село вже не було.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 вересня 2021, 17:07 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації