Вхід | Реєстрація

Дрижина Гребля вчергове «рулить»

Дрижина Гребля вчергове «рулить»

Невеличкий населений пункт, що знаходиться на території Білицької громади, претендує на неофіційне звання найбільш масштабного відзначення Дня села. Ось і цього разу 11 вересня в Дрижиній Греблі весело провели час близько п’яти тисяч чоловік. Не кожне містечко може похвалитися подібною масовістю.

Про те, що в Дрижиній Греблі люблять і вміють відзначати День села, у Кобеляках, Нових Санжарах та інших населених пунктах, розташованих у радіусі сорока кілометрів, знають уже давно. Так, у 2019 році в Дрижину Греблю приїжджала і виступила із повноцінним концертом Наталка Могилевська. Тоді в селі було практично неможливо припаркувати автомобіль через величезну кількість гостей місцевого свята.

Щось схоже відбувалося і у вересні 2021‑го. По хорошому «зголоднілі» за видовищами за період карантинних обмежень жителі Кобеляцької, Білицької, Новосанжарської та інших сусідніх громад 11 вересня дружно вирушили в Дрижину Греблю. І вчергове не були розчаровані.

 

Такий собі український Октобер-фест

Святкування Дня села в Дрижиній Греблі тривало вісім годин. Розпочалося все пообіді. Спочатку на сцену вийшли артисти місцевої художньої самодіяльності. Доки вони співали і танцювали, поряд устатковували столи для частування. Цього разу в меню були каша, різні салати, домашні пиріжки. Усім цим пригощали безкоштовно. Ті, хто мав змогу і бажання з’їсти і випити більше, аніж пропонували гостинні господарі, докупляли в численних торговельних палатках. Кмітливі підприємці цього разу вже й спеціальні коктейлі, щось на зразок крюшона та глінтвейну, почали готувати.

А потім відбувся розіграш місцевої лотереї. Тривало дійство більше години. Призи були надані керівником двох місцевих сільгосппідприємств Зінаїдою Норкою. Вона оплатила і проведення більшості інших заходів. І, як сказала сама Зінаїда Антонівна, зупинятися на цьому не збирається.

Норка говорить:

— Свято було, є і буде. Адже я вважаю, що кошти потрібно вкладати, перш за все, тут, на місці. І не лише у виробництво, а і в розвиток села. Наші люди добре працюють, вони повинні мати змогу і відпочивати добре. У всякому разі, не гірше, аніж містяни. Але, окрім свята, є і будні. На першому місці зараз — клуб. Я вже вклала в його реконструкцію три з половиною мільйони гривень. Півтора мільйони виділила місцева влада. Дай Боже, протягом року зробимо опалення і відзначимо 2023‑й рік уже в новому клубі. Так, можна зробити швидше. Але ми робимо із дорогих матеріалів, застосовуємо нові технології. Це — дорого, отже, й довше. Але робити потрібно саме так. Якщо не на віки, то на десятиліття.

Коли святкування вже добігало кінця публіка добряче розвеселилася під час виступу популярного гурту «Фрістайл».

Потрібно віддати належне і «Фрістайлу». Не дивлячись на солідний вік гурту — більше 30 років, музиканти і вокалістка Ната Недіна видали дуже жваве шоу. Майже дві години вони розважали публіку старими і новими шлягерами.

Завершилося свято грандіозним феєрверком.

 

Всі фото зі свята Ви можете переглянути у нашій фотогалереї: https://exo.in.ua/photo/313


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 вересня 2021, 16:14 | Кобеляки | Культура та освіта
1. Fuks / 16 вересня 2021, 23:51
Для кого те свято,для кого той клуб,як і хай Бог пробачає і церква ота велична? Людей розігнали,школу закрили,діти не народжуються в селі.через 10 років тої Дрижини небуде...Пир під час чуми.Краще б працюючим і жителям паї і зарплату підняли,бо більшість місцевих ходили на святі у вєтнамках і пласмасових спортивних штанях.ото день села і достаток челян
2. IgorSergeevich / 21 вересня 2021, 13:40
1.Fuks
«Для кого те свято»

Зрозуміло, що не дпя політичних аферистів, до яких Ви Павло Олександровичу і відноситесь.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації