Вхід | Реєстрація

Поліцейські виявили любителя марихуани

Поліцейські виявили любителя марихуани

Житель Кобеляцької громади у вільний від роботи час мав хобі — вирощував коноплю. Тепер його захоплення буде оцінювати Кобеляцький суд.
Працівники Кобеляцького відділення поліції № 2 повідомляють:

— Під час відпрацювання території Кобеляцької громади працівники поліції отримали інформацію, що мешканець села Лісне зберігає в себе вдома наркотичні засоби. За цим фактом сектором дізнання відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального проступку, передбаченого ч. 1 статті 309 КК України.

Під час досудового розслідування на підставі ухвали слідчого судді Кобеляцького районного суду у вище вказаного громадянина проведено обшук домогосподарства в селі Лісне.

Під час обшуку виявлено та вилучено пристрій для куріння, що складається з двох обрізаних полімерних пляшок та наперстку, на якому виявлено нашарування коричневого кольору, який є екстрактом канабісу та має вагу в перерахунку на суху речовину 0,567 г та каннабіс, який у перерахунку на суху речовину становить 69,091 г.

Встановлено, що кримінальний проступок, передбачений ч. 1 ст. 309 КК України, вчинив 33‑річний місцевий мешканець. Цю  речовину зберігав для власного вжитку без мети збуту.

Також під час обшуку працівники поліції вилучили 30 (тридцять) кущів рослин, що мають ботанічні ознаки роду коноплі.

За цим фактом сектором дізнання відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального проступку, передбаченого ч. 1 статті 310 КК України.

Рослини було направлено на експертизу, відповідно до висновку судового експерта, ця рослина містить тетрагідроканнабінол і відноситься до рослин, що містять наркотичні засоби та психотропні речовини.

На даний час правопорушнику повідомлено про підозру за вчинення ним кримінального проступку, передбаченого ч. 1 статті 309 та ч. 1 статті 310 Кримінального кодексу України.

У подальшому кримінальне провадження буде скеровано до суду для вирішення питання щодо покарання згідно чинного законодавства.

Якщо Кобеляцький суд визнає провину жителя Лісного доведеною, то йому доведеться років три утриматися від вживання наркотиків. Саме такий термін позбавлення волі йому загрожує.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 вересня 2021, 12:18 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації