Вхід | Реєстрація

Депутати–підлеглі чи підлеглі депутати

Депутати–підлеглі чи підлеглі депутати

У Кобеляцькій міській раді буде нова посада. Із вірогідністю вгадати майже в сто відсотків, можна прогнозувати, що вона дістанеться одному з теперішніх депутатів, який ще рік тому збирався судитися з міськрадою.

На сайті міської ради з’явилося розпорядження про оголошення конкурсу на заміщення посади головного спеціаліста з питань взаємодії з правоохоронними органами та зв’язків з громадськістю.

Чиновник, який буде взаємодіяти із громадськістю й місцевими «силовиками», згідно із оголошенням, має відповідати наступним вимогам (цитата).

«Вимоги до кандидатів:

  • Вища освіта відповідного професійного спрямування за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістра, спеціаліста, наявність документа, що підтверджує вивчення особою української мови, як навчального предмета (дисципліни), або державного сертифікату про рівень володіння державною мовою, що видається Національною комісією зі стандартів державної мови.
  • Стаж роботи за фахом у органах місцевого самоврядування, на державній службі, або на керівних посадах підприємств, установ та організацій, незалежно від форми власності, —  не менше 2 років.
  • Вільне володіння основними навичками роботи на комп'ютері.»

І хоча про результати конкурсу громадськості оголосять лише на початку жовтня, згідно з інформацією, котрою володіє редакція, нову посаду займе Василь Кіптілий, екс-правоохоронець, нині — тимчасово непрацюючий.

Нагадаємо, що на виборах міського голови, що відбулися в 2020 році, саме Василь Кіптілий, який балотувався від політичної партії «Слуга народу», був головним конкурентом нинішнього міського голови Олександра Копельця.

Після виборів, точніше 17 грудня 2020 року, коаліція «Сила громади», утворена в міській раді з кількох партій, своїми голосами навіть обрала Кіптілого секретарем міськради.

Потім міський голова Олександр Копелець відмовився призначати Кіптілого на посаду, пославшись на те, що претендент не дотримався відповідної процедури, а саме — не пройшов спецперевірку, не написав заяву і не склав присягу.

І на одній із сесій порадив Кіптілому звертатися до суду. Той пообіцяв це зробити. Але не зробив. У результаті, залишився без посади, на яку його обрали.

Потім у міській раді відбулися кардинальні зміни. Міському голові вдалося домовитися з групою депутатів, успішно розвалити коаліцію і досягти обрання секретарем міської ради «батьківщинця» Володимира Жукова.

Якщо Василь Кіптілий займе оголошену посаду,  стане вже сьомим підлеглим Копельця із числа тих, хто має депутатський мандат.

Окрім нього, у прямій залежності від міського голови, як роботодавця, перебувають  співробітники міськради Володимир Жуков, Андрій Мельник, Ольга Татарко, Василь Фещенко, Павло Голтвянський та працівник комунального підприємства Володимир Гречаний.

Що ж, можна констатувати, що менше, ніж за рік, «антикопельцівська» коаліція розвалилася, а міський голова з кожним місяцем збільшує кількість підлеглих депутатів. Або — депутатів-підлеглих. Від перестановки слів результат не змінюється.

Що ж, Копелець — молодець. Утер носа опонентам і по праву став претендентом № 1 на неофіційне звання «Політик року» на теренах колишнього Кобеляцького району.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 вересня 2021, 12:31 | Кобеляки | Політика


1. alist / 28 вересня 2021, 19:45
Повторю свій коментар
В статті ...."хоча результати конкурсу громадськості оголосять лише на початку жовтня, згідно з інформацією, котрою володіє редакція, нову посаду займе Василь Кіптілий".
Листаємо далі, стаття "Программа Безпечний район: камери є, Інтернету не вистачає", звідти "зателефонували до начальника місцевого підрозділу поліції Володимира Кузьменка. Він розказав: - ....Сподіваюсь, що із приходом на роботу в міську раду колишнього поліцейського Василя Кіптілого....". А далі, сами шик, "Редакція у свою чергу звернулась із запитанням про долю всіх відеокамер до Василя Кіптілого, який у міській раді опікується зв’язками з громадськістю та правоохоронними органами....."
Круто? Пан Філоненко, Ви самі звернули увагу - результати конкурсу в жовтні, а Кіптілий УЖЕ на посаді!
2. Filon / 29 вересня 2021, 15:35
1.alist
«Круто? Пан Філоненко, Ви самі звернули увагу - результати конкурсу в жовтні, а Кіптілий УЖЕ на посаді!
»

Звичайно ж, звернув. І запитав про це. Василь Анатолійович відповів, що поки що виконує обовязки. Дуже тролити його за це не став по одній причині. Із ним із нишішньої міськради ще можна хоча б говорити. Всі інші давно увімкнули режим " мовчуна-шептуна". Коли потрібно мовчать і постійно шепчуть. Не в мої вуха звичайно.
3. alist / 29 вересня 2021, 21:20
2.Filon
«Дуже тролити його за це не став по одній причині. Із ним із нишішньої міськради ще можна хоча б говорити. Всі інші давно увімкнули режим " мовчуна-шептуна". Коли потрібно мовчать і постійно шепчуть. Не в мої вуха звичайно. »

Тролити? Тобто тепер вказати на порушення закону, це називається - тролити? І про що ж можна говорити з людиною, яка шляхом договрняка з Копельцем, порушила закон і продавжує його порущувати? Мені здається ціна його словам - 0. Більш того, враховуючи цю ситуацію, виникає питання, про дотримання ним законів при роботі в міліції-поліції.
Недавно була редакційна, під назвою "Дивні люди". Там були Ваші наступні слова "А причина мовчання українських ну зовсім не ягнят, на мою суб’єктивну думку, гірка, але очевидна. Маючи можливість, вони б діяли так, як ті, хто ту можливість зараз має." Здається і цю ситуацію вони описують добре, правда вже стосвно Вас. Чи не так?
4. Filon / 30 вересня 2021, 15:00
3.alist
« Маючи можливість, вони б діяли так, як ті, хто ту можливість зараз має." Здається і цю ситуацію вони описують добре, правда вже стосвно Вас. Чи не так? »

Критику врахую.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації