Вхід | Реєстрація

Парк Богдана Хмельницького продовжать реставрувати?

Парк Богдана Хмельницького продовжать реставрувати?
Плитка вкладена, бесідка є, люки — теж

Принаймні, Кобеляцьке комунальне підприємство «Водоканал Плюс» оголосило про проведення відповідного тендеру.

7 вересня на онлайн-платформі Прозорро з’явилося оголошення про «Капітальний ремонт доріжок частини парку «300‑річчя» біля будівлі відділу освіти Кобеляцької міської ради в місті Кобеляки. Очікувана вартість робіт мала скласти 480 000 гривень.

Заявку на виконання робіт подав єдиний учасник — підприємець із села Чумаки Дніпропетровської області Микола Шарнін. Оскільки тендер проводився за спрощеною процедурою, то «водоканалівцям» вистачило єдиного учасника. На момент написання статті (20 вересня) Шарнін ще не уклав договір, а очікує рішення. Його пропозиція — 445 000 гривень.

У тендерній документації, оприлюдненій «водоканалівцями», йдеться, що капітальний ремонт доріжок включатиме в себе:

  • розбирання 100 метрів бортових каменів,
  • планування площ ручним способом (1000 метрів),
  • установка 780 метрів бордюр,
  • улаштування 1400 квадратних метрів різнокольорової плитки.

Також в парку встановлять бесідку, а на реконструйованій території — два люки.

Строк надання послуги — жовтень цього року.

До речі, 24 червня на сайті Кобеляцької міської ради була надрукована новина про реконструкцію парка Богдана Хмельницького. У ній ішлося про те, що роботи з реконструкції скверу виконуються в кілька етапів. На той момент підрядна організація укладала покриття пішохідної зони центральної алеї.

«Цьогоріч проводиться другий етап реконструкції парку, який включає в себе облаштування однієї з його частин. Відповідно до проекту, має бути укладена тротуарна плитка, поставлені лавочки, зроблене освітлення, облаштоване місце під літній кінотеатр.

На підготовку та укладання тротуарної плитки в парку Богдана Хмельницького використано 210 тонн щебеню, 240 тонн гранвідсіву та укладено її близько 1000 квадратних метрів».

Кореспондентам «ЕХО» не вдалося знайти тендер, згідно з яким проводилася описана прес-службою реконструкція парку. Натомість «Водоканал» втретє оголошував про закупку тротуарної плитки. У липні і серпні аукціони не відбулися через те, що у відкритих торгах брала участь лише ФОП Жанна Муха. Та 14 вересня керівник «Водоканалу» Володимир Юрко все ж підписав договір із Жанною Петрівною на суму 461 648,95 гривні. Підприємець постачатиме для «водоканалівців» бордюри, плитку і цемент.

Тому можна припустити, що, за традицією, «водоканалівці» проводять черговий аукціон на вже виконані роботи.

Нагадаємо, що Микола Шарнін уже працював у Кобеляках. У квітні минулого року Володимир Юрко замовляв Шарніну «Капітальний ремонт доріжок і площадок дитячого садка № 2 «Золотий півник» за 95 160 гривень.

А 31 травня цього року «водоканалівець» уклав із підприємцем угоду на «Капітальний ремонт доріжок і площадок за адресою вулиця Київська,1, у місті Кобеляки». Вартість робіт — 95 160 гривень. А за вказаною адресою знаходиться дитсадок «Золотий півник».

Та депутати Кобеляцької міськради проголосували за випуск інформаційного бюлетеня. Можливо, саме в ньому міський голова і пояснить жителям ОТГ, чому він порушує закон і процедуру проведення аукціону.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
24 вересня 2021, 15:34 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації