Вхід | Реєстрація

Де у Білицькій громаді з’явиться швидкісний Інтернет

Де у Білицькій громаді з’явиться швидкісний Інтернет

Нагадаємо, що в 2021 році діє програма «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості». Згідно з нею, 500 державних мільйонів гривень спрямують на підключення бібліотек, закладів культури, медицини, освіти, ЦНАПи до широкосмугового Інтернету. Для цього використовуватимуть волоконно-оптичні технології.

У Білицькій громаді за кошти інтернет-субвенції до Інтернету підключать заклади соціальної інфраструктури в дев’яти селах. Відповідна інформація знаходиться у відкритих джерелах.

Днями Виконавчий комітет Білицької селищної ради провів відкриті торги, аби визначити провайдера, який займатиметься підключенням закладів соціальної інфраструктури до Інтернету.

Учасниками аукціону стали чотири компанії: полтавське товариство «Аватор ІСП», дніпровське приватне підприємство «Квантова мережа», Полтавська філія акціонерного товариства «Укртелеком» і ПП «Перша телекомунікаційна компанія» із села Любимівка Дніпровського району.

У Вишневому до Інтернету підключать сільську бібліотеку, клуб і фельдшерсько-акушерський пункт. Роботи вартістю 172 000 гривень виконуватимуть працівники «Укртелекому».

181 000 гривень коштуватиме проведення Всесвітньої мережі у Вітрову Балку до ФАПу й клубу.

У Дрижиній Греблі Інтернет з’явиться в клубі й дитячому садку. Виконавець — «Укртелеком». Вартість — 168 000 гривень.

Представники «Першої телекомунікаційної компанії» готові провести оптичне волокно в Комарівський ФАП за 59 000 гривень.

У Марківці працюватимуть «телекомівці». Їм знадобиться 169 500 гривень для підключення до всесвітньої мережі сільської бібліотеки-філії, Будинку культури, дошкільного навчального закладу «Віночок» і школи.

У Свічкаревому Інтернет з’явиться в клубі та Луценківській школі. На цих об’єктах за 169 550 гривень працюватимуть спеціалісти «Укртелекому».

У Степовому Інтернет за 117 000 гривень вестимуть до фельдшерсько-акушерського пункту. Таку ціну запропонувала «Перша телекомунікаційна компанія».

Червоноквітівський клуб теж буде з Інтернетом. І знову на об’єкті можуть працювати представники «ПТК». Їх пропозиція 146 000 гривень виявилась найменшою.

Підключення до широкосмугового доступу до Інтернету Чорбівської сільської бібліотеки-філії і Будинку культури обійдеться в 146 000 гривень. У стільки свої послуги оцінила «ПТК».

Фактично на кожному об’єкті, де перемогли представники приватного підприємства «Перша телекомунікаційна компанія», вартість робіт була аномально занижена. Якщо підрядник зможе обґрунтувати свої пропозиції, то вестиме Інтернет. Інакше буде обраний наступний виконавець із найбільш прийнятною пропозицією.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
25 вересня 2021, 16:46 | Кобеляки | Суспільство
1. Borch / 25 вересня 2021, 21:15
"Днями Виконавчий комітет Білицької селищної ради провів відкриті торги, аби визначити провайдера, який займатиметься підключенням закладів соціальної інфраструктури до Інтернету."

Чому нема ссилок на "відкриті торги"?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації