Вхід | Реєстрація

Шість колективів підтвердили звання «народний»

Шість колективів підтвердили звання «народний»

Захист проходив у рамках обласного огляду-конкурсу народної творчості.

25 вересня в Кобеляцькому міському центрі культури і дозвілля відбувся обласний огляд-конкурс народної творчості «У своїй хаті своя й правда, і сила, і воля». Захід за участю аматорських колективів Кобеляцької громади присвячувався 30-ій річниці Незалежності України. На сцені Центру культури виступили близько 300 місцевих артистів, які представили 32 номери.

Відкрили огляд-конкурс вокалістка Альона Таченко та учасники хореографічного колективу «Грація» піснею «Слава Україні».

Танцювальні номери виконували: аматорський колектив «Барвінок» (керівник Володимир Уткін), колектив сучасного танцю «Грація» (керівник Інна Пелих). Також глядачі переглянули хореографічну композицію солістки «Грації» Євгенії Божко під назвою «Чорне і біле».

Звання «народного» підтверджували аматорський хор «Криниця» (керівник Наталія Бодня),  хор «Ветеран» (керівник Людмила Лапшикова), фольклорний ансамбль «Кобеляцькі джерела» (керівник Альона Ткаченко), танцювальний колектив «Барвінок», вокальний ансамбль «Іванівські куми» (керівник Сергій Буйнецький) Іванівського сільського будинку культури та театр Кобеляцького ЦКД.

Глядачі активно підтримували солістів і колективи, підтримуючи їх гучними оплесками.

Справжній фурор у присутніх викликав виступ хору Кобеляцького професійного аграрного ліцею «Чисті криниці».

Добряче насмішила глядачів вистава від учасників народного театру за мотивами водевілю Івана Тендентникова «Хто сміється  — тому не минеться».

Також на огляді-конкурсі виступали артисти Морозівського, Канавського, Придніпрянського, Сухинівського, Лебединського, Гарбузівського, Озірського, Перегонівського, Ганжівського, Красненського, Шенгурівського й Світлогірського сільських будинків культури.

Наймолодшим солістом став 6-річний Максим Чепіжний, який представляв Мартинівський СБК, а найдосвідченішим був Іван Олексійович Долгов (хор «Ветеран»).

Загалом захід тривав майже три години. Усі шість народних колективів підтвердили свої звання.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 вересня 2021, 12:49 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації