Вхід | Реєстрація

Під загрозою закриття лише «Золотий півник»

Під загрозою закриття лише «Золотий півник»

Доки Уряд розглядає питання запровадження обов’язкової вакцинації для педагогів, вони вже поробили щеплення від коронавірусу.

Загроза закриття навчальних закладів таки зробила свою справу. Якщо на початку вересня на території Кобеляцької громади щеплення від коронавірусу зробили не більше 20 відсотків працівників навчальних закладів, то зараз ситуація різко змінилася.

Після того, як Уряд, а за ним і облдержадміністрації оголосили про те, що навчальні заклади, у яких не вакциновані 80 відсотків персоналу, будуть переведені на дистанційну форму роботи, педагоги почали масово робити щеплення.

Станом на кінець вересня майже всі педпрацівники в Кобеляцькій громаді зробили щеплення. Про це повідомляє Любов Коломієць, керівник місцевого ПМСД.

Вона говорить:

— Є заклади, де вакциновані вже 100 відсотків співробітників. На території громади залишився один-єдиний навчальний заклад, у якому ще не виконали вимоги Уряду. Це — дошкільний навчальний заклад «Золотий півник» у Кобеляках. Як він буде працювати, вирішуватиме місцева комісія із надзвичайних ситуацій.

У свою чергу, керівник міського відділу освіти Наталія Коваль уточнює, що до кінця поточного тижня «Золотий півник» продовжить свою роботу. Вона сподівається, що за ці кілька днів у колективі «наберуть» ті необхідні 80 відсотків вакцинованих.

Усього ж від початку вакцинації в Кобеляцькій громаді щеплення тією чи іншою вакциною отримали 8507 чоловік, або 38,5 відсотка усього дорослого населення.

Щодо самого рівня захворюваності на коронавірус, то він, за словами медиків, демонструє стійку тенденцію до зростання.

На 28 вересня на обліку в ПМСД 10 чоловік, у яких лабораторно підтверджений ковід. Серед них троє дітей, у тому числі і восьмимісячне немовля.

Як говорить Любов Коломієць, практично всі випадки захворювання «привезені» із відпочинку, у тому числі і з вітчизняних санаторно-курортних закладів.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1 жовтня 2021, 10:20 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації