Вхід | Реєстрація

На Полтавщині тривають археологічні розкопки поселення Котельва II

На Полтавщині тривають археологічні розкопки поселення Котельва II

На місці розкопок виявили сліди проживання населення бондарихинської культури та скіфської доби. Про це розповів директор історико-культурного заповідника «Більськ» Ігор Корост.

За його словами, розкопки проводять уже понад тиждень, з метою внесення поселення Котельва II до переліку об'єктів культурної спадщини Полтавської області, а також для визначення його меж і площі. Поселення знаходиться за 0,8 кілометра на захід від північно-західної околиці селища на мисі лівого берега річки Ворскла.

Наразі на цьому місці заклали 5 шурфів (невеликих розвідувальних розкопів) та один розкоп:

«У одному з шурфів 23 вересня виявили частину житлового (попереднє трактування) об'єкта, а в його заповненні — керамічні вироби скіфської доби. Вони датуються 5-4 століттям до н. е.», — каже Ігор Корост.

Як розповів Ігор Корост, один із виробів — горщик фактично цілий, без декількох дрібних уламків. У ході розвідок також у інших шурфах знайшли ніж скіфської доби, шпильки та численні фрагменти кераміки.

Дослідження на поселенні триватимуть ще кілька днів.

У історико-культурному заповіднику «Більськ» здійснили розкопки кургану скіфської доби в урочищі Скоробір.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 вересня 2021, 10:50 | Котельва | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації