Вхід | Реєстрація

Біличани куплять лікарю квартиру за 10 тисяч доларів

Біличани куплять лікарю квартиру за 10 тисяч доларів

Селищні депутати проголосували за виділення з бюджету коштів, за які придбають службове житло. Проживатиме в ньому лікар.

Хороші лікарі завжди були на вагу золота. Зараз цей вираз став особливо актуальним. І справа не лише в підвищенні престижності цієї професії у зв'язку з епідемією коронавірусу.

Всесвітній ґвалт навколо модної болячки рано чи пізно вщухне. Але з’являться нові хвороби. І їх теж буде потрібно лікувати.

Між тим, як виявилося, в Україні, особливо в сільській місцевості, хронічно не вистачає медиків належного професійного рівня. Випускники чисельних медичних академій відмовляються їхати в сільську місцевість, зважаючи на гірші, на їх думку, умови проживання та роботи.

Тому органам місцевого самоврядування, зважаючи на те, що держава переклала на їх плечі турботу про первинну медицину, доводиться терміново вирішувати проблему із забезпеченням лікарень, що діють на їх території, медичними кадрами. Міські та сільські ради навіть виділяють фінансування, аби доплачувати лікарям за їх роботу зверх тих грошей, що платить держава.

Але однієї високої зарплатні, як виявляється, теж недостатньо, аби «заманити» і залишити лікаря «в глибинці». Потрібне ще й житло. Тому органи місцевого самоврядування жваво взялися за придбання службових квартир і будинків для працівників медицини.

Раніше ми вже повідомляли, як цю проблему планують вирішувати в Кобеляках. Депутати громади проголосували за виділення коштів для придбання спочатку однієї, а потім іншої занедбаної будівлі на території міста. Потім цю нерухомість потрібно буде ще реконструювати. Скільки часу і грошей займе процес — не знає ніхто.

Біличани, вочевидь, вирішили піти іншим шляхом. У всякому випадку, такий висновок можна зробити після проголосованого тамтешніми депутатами рішення про виділення коштів на придбання службової квартири.

Як повідомив редакцію заступник селищного голови Ігор Федь, із бюджету громади виділять 275 тисяч гривень. Цього вистачить, аби купити одну двокімнатну квартиру. За словами Федя, житло вже знайшли і провели його оцінку. Квартира знаходиться в самому центрі Біликів, має дві кімнати. Вона повністю умебльована, є навіть телевізор та кондиціонер. Житлова площа оселі — 61 «квадрат». Тобто стан — «заходь і живи».

Житло буде службовим і призначеним для лікаря, котрий погодиться працювати в Біликах.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 жовтня 2021, 12:16 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації