Вхід | Реєстрація

День туризму в Перегонівській школі

Ось, нарешті, і настали чудові осінні дні. Вони дарують нам багато веселощів, розваг і хорошого настрою. А у нашій школі найулюбленішим заняттям є туризм. Уже багато років шкільна туристична команда є учасником всіх районних змагань. Неодноразово ми були переможцями та призерами. Четвертий рік на базі Перегонівської ЗОШ І-ІІ ст. працює туристичний гурток Кобеляцької РайСЮТур. Керівником цього гуртка є досвідчений, з багаторічним стажем турист і просто хороший вчитель Сергій Москаленко. Саме завдяки Сергію Петровичу ми навчилися бачити красу рідного краю, любити його природу та історію.
З метою пропаганди та популяризації дитячо-юнацького туризму і краєзнавства, як основних засобів пізнання і успадкування історичних і культурних цінностей свого народу, формування національної свідомості, любові до рідної землі, пропаганди здорового способу життя, залучення учнів до активного оволодіння практичними навичками з туризму та краєзнавства, у Перегонівській школі щорічно проводяться шкільні туристичні змагання, присвячені Всесвітньому Дню туризму. Не винятком став і цей рік. Ясний осінній день, чудова погода сприяли проведенню цього заходу. Організатором і головним суддею змагань, як і завжди, був Сергій Москаленко. Захід розпочався з лінійки-відкриття, де ми познайомилися з планом його проведення. Усі учні школи із задоволенням прийняли участь у змаганнях. Юні туристи показали свої артистичні вміння, відмінні знання з краєзнавства, уміння і навички, хорошу підготовку у наступних технічних етапах: метелик, маятник, горизонтальний маятник, розкладання намету, купини, підлаз, подолання завалу, визначення азимуту, надання першої медичної допомоги та транспортування потерпілого. Звичайно, не обійшлося без переможців і переможених. Та навколо туристичного вогнища, смакуючи гарячою кашею, співаючи туристичні пісні, посмішки однаково сяяли на обличчях як переможців, так і тих, які зазнали поразки. Зморені, але усміхнені і щасливі ми поверталися додому. Але не забули подякувати як Сергію Москаленку, так і директору Кобеляцького райСЮТуру Володимиру Яловезі за організацію змагань.

Автор: Яна Рило, Оксана Сікоза, члени туристичного гуртка Перегонівської ЗОШ І-ІІ ст.


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 жовтня 2009, 11:26 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації