Вхід | Реєстрація

Туристські змагання

Туристські змагання

Настав час, коли переважну частину дітей досить важко відірвати від сучасних гаджетів, ком’ютерних ігор, мобільного спілкування. Але ще є частина школярів, яким подобається рухливий спосіб життя, мандрування рідним краєм, спортивний азарт, командний дух суперництва.

Для таких активних дітей станція туристів постійно проводить масові заходи.

Ось і з нагоди Всесвітнього дня туризму 91 юний турист із семи освітніх закладів громади: Кобеляцьких ліцеїв № 1 та № 2, школи № 3, Василівської, Озерської та Шенгурівської шкіл та Ліцею обласної ради, традиційно зібралися помірятися в туристській вправності. Програма змагань передбачала орієнтування на місцевості та фігурне водіння велосипеда.

Майже п’ять годин тривала цікава та інколи запекла боротьба під час проходження дистанцій. Серед 19 команд-учасниць йшло серйозне протиборство за бажане призове місце, проте змагалися в майстерності аж ніяк не з допомогою образ, емоцій та ворожості. Під час змагань панувала дружня, доброзичлива атмосфера. Боролись-боролись — і ось що маємо: у орієнтуванні на місцевості серед старшокласників перемогу вибороли учні Кобеляцького ліцею № 1, ІІ місце у команди із обласного ліцею, ІІІ — туристи із Кобеляцького ліцею № 2. У середній віковій групі призові місця завоювали: І — Кобеляцька школа № 3, ІІ — Шенгурівська школа, ІІІ — Озерська школа. На дистанції з велотуризму «Фігурне водіння велосипеду» в середній віковій групі рівних не було школярам із Кобеляцької школи № 3, ІІ місце — команда Кобеляцького ліцею № 1, ІІІ — обласний ліцей. Серед старшої вікової групи перемогли учні Василівської школи, другі — велосипедисти із першого ліцею, а на третьому місці команда другого ліцею.

У особистих змаганнях найкращими орієнтувальниками стали: Медуниця Альона (обласний ліцей), Пономаренко Олександр (Кобеляцький ліцей № 1), Касян Євгенія та Захарченко Юрій (обоє із Кобеляцької школи № 3). Найвправнішими велосипедистами визнано Наливайко Діану (Василівська школа), Семененка Дениса та Кривича Кирила (обоє з Кобеляцького ліцею № 1), Петрову Ксенію та Курочку Дениса (обоє із Кобеляцької школи № 3).

Усі учасники змагань продемонстрували чудові здібності та уміння водіння велосипеду і довели, що жоден з них не побоїться залишитись віч-на-віч з природою на незнайомій місцевості. Тож задоволеними залишилися всі — юні туристи, які отримали неабияку втіху від занурення в туристичне життя, їхні керівники гуртків станції юних туристів, які у майстерності вихованців побачили реальну оцінку своєї праці, організатори змагань, які сумлінно виконали свою місію пропаганди та розвитку туризму.

Задоволення отримав і райський куточок Заворскли, який відчув дзвінкі голоси, веселий сміх, тупотіння дитячих ніг, а головне — надзвичайну повагу і любов до себе, бо справжній Турист ніколи не зашкодить природі.


Автор: Микола Шабалтій, директор Кобеляцької станції юних туристів


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 жовтня 2021, 13:21 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації