Вхід | Реєстрація

Художнику – 60

Художнику – 60
Володимиру Івановичу Гамиріну (на знімку) виповнилося 60 років. Багато це, чи мало – намагалися з’ясувати присутні на відкритті ювілейної виставки художника 26 лютого, у Миргородському краєзнавчому музеї.
Спочатку гостям нагадали про основні віхи життя митця. Навчання у Миргородському керамічному технікумі (1965 – 1969), у Львівському інституті прикладного і декоративного мистецтва (1970 – 1975), працю у різних навчальних закладах, на підприємствах, в установах та організаціях міста та поза його межами, діяльність у складі Миргородського об’єднання художників «Творчість».
«У Володимира Івановича зовсім юний вік, ще стільки попереду!» – робили висновок присутні.
Але життя людини складається не лише з подій і фактів. Це тільки його зовнішній бік. Є ще і внутрішній – переживання, емоції, почуття, думки, мрії, фантазії. Чим складніша людина, тим глибшим виявляється у неї саме цей внутрішній світ. Нетворча людина змушена носити його в собі, митець же реалізовує його у своїх творах-дітищах.
І судячи з того, скільки встиг створити картин, керамічних композицій, монументальних панно В.І.Гамирін, які вони різноманітні – філософські, образні, асоціативні, символічні і так далі, присутні робили висновок: «60 – це багато». Адже Володимир Іванович постав перед глядачами як зрілий, глибокий, умудрений досвідом майстер.
Про творчість В.І.Гамиріна дуже фахово розповіла мистецтвознавець Н.І.Беркута. Від Миргородського керамічного технікуму художника привітали викладачі С.К.Мисак та В.О.Коваленко. Сказали теплі слова ювіляру і друзі по мистецькому цеху – член Національної спілки художників України А.М.Кривобоченко, знана миргородська майстриня пензля Н.Г.Унтило.
Потім почалися вітання від решти присутніх і безпосереднє спілкування з митцем, огляд та обговорення його картин.
Стати учасниками діалогу з художником через спілкування з його картинами у стінах Миргородського краєзнавчого музею запрошуємо усіх любителів мистецтва – миргородців і гостей нашого міста.

Автор: Т.Г. ФЕСЕНКО, www.mirgorod.osp-ua.info


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 березня 2010, 16:20 | Миргород | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації