Вхід | Реєстрація

У Білицькій громаді заклали яблуневий сад

У Білицькій громаді заклали яблуневий сад

Посадка саджанців проводилася в рамках створення комунального підприємства «Білики-Агро».

Нагадаємо, що наприкінці липня депутати Білицької селищної ради розглянули питання про створення комунальної установи сільськогосподарського спрямування під назвою «Білики-Агро». Засновником КП являється Білицька селищна рада. У підпорядкуванні підприємства перебуватимуть 150 гектарів. Усі ці землі знаходяться за межами Чорбівки. Підприємство запланували реєструвати на території Чорбівки, так як, за словами заступника селищного голови Ігоря Федя, основна земельна база знаходиться саме там. На території Чорбівки нарахували 20 гектарів землі. Поряд із земельною ділянкою розташована водонапірна башта. Там організують тепличне виробництво й городництво. Інші земельні ділянки засіватимуться сільськогосподарськими культурами.

Орієнтовно в комунальному господарстві працюватимуть 15-20 чоловік.

У вівторок, 12 жовтня, у соцмережі Фейсбук на сторінці «Слово Білицької громади» була надрукована новина «У КП «Білики-Агро» закладено новий яблуневий сад». У ній розповідалося про те, що в другу п’ятницю жовтня в Біликах, на земельній ділянці, поряд із колишнім свинокомплексом, що передана КП «Білики-Агро», висаджено молодий яблуневий сад. Для посадки закупили нові соковиті сорти, що швидко ростуть і вже за кілька років плодоноситимуть. У основному це яблуні сортів Дарк Рубін та Ред Джонапринц. Усього висадили 400 дерев. Далі сад збільшиться за рахунок абрикос, слив (по 25 штук) та смородини (50 штук). 


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 жовтня 2021, 14:18 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації