Вхід | Реєстрація

Із області в область їздитимуть вакциновані та люди з негативними тестами

Із області в область їздитимуть вакциновані та люди з негативними тестами

11 жовтня прес-служба Кабінету Міністрів України повідомила про затвердження нових правил пасажирських перевезень, що діятимуть на час карантину.

За інформацією, розміщеною на сайті Урядового порталу, у понеділок на позачерговому засіданні КМУ були внесені зміни до постанови № 1236, що передбачають посилення правил для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епіднебезпеки.
Відповідно до роз’яснень міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, нові правила для перевезення пасажирів стали вимушеним кроком для стримування поширення коронавірусної хвороби, щоб зберегти життя та здоров’я громадян. Тому наявність у водіїв та в пасажирів документів, що підтверджують їх COVID-безпечність, є необхідною умовою для регулярних та нерегулярних перевезень у будь-якому виді транспорту.

Зазначається, що з наступного четверга, 21 жовтня, у регіонах із «жовтим», «помаранчевим» та «червоним» рівнями епіднебезпеки міжрегіональні перевезення пасажирів проходитимуть за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу й пасажирів одного із цих документів:

  • документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини для регіонів «жовтого» рівня епідемічної небезпеки;
  • міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатку Порталу Дія (Дія);
  • негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів. Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення.

Відповідні правила не поширюються на міські й внутрішньообласні перевезення.

Відповідальність за наявність у водіїв, членів екіпажу літака та пасажирів вище перерахованих документів покладається на перевізника.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 жовтня 2021, 18:58 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації