Вхід | Реєстрація

Білики «замахнулися» на шість проектів

Білики «замахнулися» на шість проектів
Нове життя старій сцені

Якщо амбіційні плани селищної влади стануть реальністю, то остаточне втілення в життя отримають уже в 2022‑му році.

Як повідомив редакцію заступник білицького селищного голови Ігор Федь, біличани в 2021 році подали одразу три проекти для участі в обласній програмі «Бюджет участі».

Як відомо, обласна рада виділяє гроші на умовах співфінансування проектам, які наберуть більшість голосів під  час інтернет-голосування.

Станом на початок жовтня, усі три подані біличанами проекти входять до «двадцятки» найбільш рейтингових. Остаточне підведення підсумків та оголошення результатів відбудеться 31 жовтня.

Якщо ситуація не зміниться, то розраховувати на гроші з обласного бюджету можуть наступні білицькі проекти:

  • літня сцена в Бутенках;
  • зона відпочинку в Чорбівці;
  • сквер у Червоних Квітах.

На кожен із проектів Полтавська обласна рада виділить по 100 тисяч гривень. Згідно з умовами програми, таку ж суму мають виділити із селищного бюджету.

 

Клубу — опалення, дитсадку — дах, а біличанам — літню сцену

Окрім того, Білики сподіваються на перемогу в конкурсі, оголошеному агрохолдингом «Астарта». Підприємство має намір профінансувати кілька соціальних проектів у тих регіонах, де веде свою господарську діяльність.

Біличани розраховують отримати сто тисяч гривень на благоустрій літньої сцени в селищі. Вона розташована поряд із селищним Будинком культури та стадіоном. Колись там проводили дискотеки. Зараз споруда знаходиться в ненайкращому стані.

Якщо гроші будуть виділені, то вони надійдуть на рахунок громадської організації «Громада. Інвестиції. Розвиток». Їх має вистачити для установки точки обліку електроенергії, проведення косметичного ремонту як самої сцени, так і прилеглої території. Це дасть змогу проводити на відкритому повітрі різні культурно-мистецькі заходи.

У 2022‑му році селищна рада розраховує закінчити багаторічну епопею із ремонтом величезного клубу в селі Жуки. Там залишилося відновити систему опалення. Кошторис — більше мільйона. Гроші мають надійти із державного бюджету.

А ось дах над бутенківським дитсадком «Барвінок» планують відремонтувати «за свої», тобто виключно за кошти бюджету селища. Вартість — 488 тисяч гривень.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 жовтня 2021, 11:17 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації