Вхід | Реєстрація

У Новосанжарській громаді висадили близько 10 000 дерев

У Новосанжарській громаді висадили близько 10 000 дерев

Лісники, працівники органів місцевого самоврядування, педагоги і школярі саджали дуби, липи, горобину та інші дерева й кущі.

1 жовтня стартувала акція «Створюємо ліси разом», що є частиною президентської програми «Зелена країна». До акції долучилися жителі Новосанжарської територіальної громади та успішно реалізовують її на території своєї ОТГ.

Нещодавно в Старих Санжарах працівники державного підприємства «Новосанжарське лісове господарство», учителів та учнів старших класів місцевої школи висадили більше 9 000 дворічних саджанців дуба, із них 1200 — із закритою кореневою системою. Для оперативної посадки саджанців лісники застосували два трактори.

Також у рамках акції «Зелена країна» вдалося реалізувати задум колективу Руденківської школи. Працівники Новосанжарського лісового господарства доставили в навчальний заклад 200 саджанців липи, дуба червонолистого, смерічки, горобини, барбарису й самшиту. Гуртом педагоги й школярі заклали парк, що в подальшому стане окрасою населеного пункту. Проєкт скверу розроблений кафедрою ландшафтного дизайну Полтавської аграрної академії. У парку мають облаштувати центральну алею, фонтан, дерево бажань, дитячий майданчик і лавочки для відпочинку.

У п’ятницю, 8 жовтня, естафету з висаджування дерев перейняли працівники й депутати Новосанжарської селищної ради та представники комунальних підприємств, повідомляє прес-служба ОТГ.

Молоді деревця висаджували працівники виконкому Борис Федоренко, Віталій Мокляк, Віталій Яценко, Юрій Олешко та Дмитро Степанов, старости сіл Зінаїда Киричок, Іван Подовжній та Іван Мазілов, депутат громади Євгеній Боярський, директор КП «Джерело» Микола Ольшницький, бухгалтер Оксана Світлична, рятувальник місцевої пожежної охорони Олексій Білокінь, поліцейський офіцер громади Артур Кобченко, робітники з благоустрою Олександр Бородін, Сергій Карапиш і Микола Грицай. Очолювали їх селищний голова Геннадій Супрун і секретар селищної ради Таміла Музика. Загалом вони висадили 126 лип і 10 дубків.

До речі, за інформацією Урядового порталу, у рамках програми Президента «Зелена країна» за 3 роки буде висаджено 1 мільярд нових дерев, за 10 років — площа лісів збільшиться на 1 мільйон гектарів. Держлісагентство, якому належить 73 % лісів, стане основним драйвером виконання екоініціативи. До кінця 2024 року лісівники висадять більше 166 тисяч гектарів культур. У рамках програми лісівники будуть висаджувати одно- і дворічні сіянці деревних та чагарникових порід. Це будуть типові для України дерева — дуб, сосна, ялина, ялиця біла, бук лісовий, ясен, липа, клен та інші.

На сайті «Зелена країна», що доступний за посиланням zelenakraina.gov.ua, можна відслідкувати хід висадки лісу по окремих регіонах. Станом на 11 жовтня у Полтавській області висаджено 275 417 дерев. Усього посадили 4 478 050 саджанців. Лідерами являються Волинська (2 093 383) та Житомирська (1 074 500) області, аутсайдером — Миколаївщина (1 145).


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 жовтня 2021, 13:20 | Нові Cанжари | Цікаве
1. Деп / 16 жовтня 2021, 17:37
Садили з чернобильцями тут дерева - пропіарились і забули. Дерева позасихали. Тепер знову фотографуються.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації