Вхід | Реєстрація

Трава згоріла, на черзі — будинки

Трава згоріла, на черзі — будинки

Співробітники ДСНС констатують, що за 2021 рік кількість пожеж, у порівнянні з попереднім роком, суттєво зменшилась. Причина — дощі в серпні та вересні. Адже в минулому році Україна, у тому числі і місцевість, у якій ми проживаємо, буквально палали через загорання на луках і в лісах.
Офіційна статистика говорить про те, що кількість пожеж в Україні протягом восьми місяців 2021‑го року зменшилася на третину, якщо порівнювати з минулим роком.

Але, водночас, статистичні дані засвідчують зростання кількості загиблих і постраждалих людей.

Коротка аналітична довідка.

Підрозділами територіальних органів ДСНС України впродовж 8 місяців 2021 року в Україні зареєстровано 50 682 пожежі. Порівняно з аналогічним періодом минулого року, кількість пожеж зменшилася на 29,6 %, що відбулося, насамперед, за рахунок зменшення кількості пожеж у природних екосистемах (-61,5 %) і на відкритих територіях (-41,4 %), сукупна питома вага яких становить 53,3 % від їх загальної кількості.

Унаслідок пожеж загинула 1 131 людина, у тому числі 21 дитина; 908 людей отримали травми, у тому числі 58 дітей.

Кількість загиблих унаслідок пожеж збільшилася на 6,6 %; кількість травмованих на пожежах зменшилася на 4,0 %. Кожного дня внаслідок пожеж гинуло 4 людей і 3 людей отримували травми.

 

Пожежні попереджають про небезпеки опалювального сезону

Юрій Гребенюк, начальник Кобеляцького райвідділу ДСНС, підтверджує, що кількість пожеж зменшилася і на територіях Кобеляцької та Білицької громад. Так, за наданими ним даними, за 9 місяців 2021 року на вказаних територіях зафіксована 41 пожежа. У минулому році на цей же період було 56. А ось кількість загиблих протягом дев’яти місяців зросла з двох до чотирьох.

Водночас Гребенюк наголосив, що із настанням опалювального сезону статистика може різко погіршитися. Адже статистичні дані з року в рік засвідчують, що головною причиною загорань, пожеж та смертей є так званий людський фактор. У основному — це необережне поводження із вогнем, особливо — куріння в ліжку та порушення правил експлуатації опалювальних приладів, у тому числі і дров’яних печей.

До речі, уже в минулі вихідні дні, тобто 9–10 жовтня, по Кобеляках почали розповсюджувати інформацію про те, що в містечку двоє людей отруїлися чадним газом. Але це виявилося чуткою. І рятувальники, і медики не підтвердили інформацію про постраждалих.

Юрій Гребенюк закликав земляків бути максимально обережними при експлуатації газових приладів і звичайних пічок на дровах.

Він сказав:

— Перед початком опалювального сезону життєво необхідно перевірити, чи немає в печах та димоходах тріщин. Саме через них продукти згорання потрапляють у приміщення і спричиняють загорання. На побілених і помазаних печах тріщини добре видно. Я розумію, що подібна перевірка — це клопіт і матеріальні витрати. Але це — ніщо, у порівнянні із клопотом, що може завдати пожежа.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 жовтня 2021, 10:19 | Полтавщина | Надзвичайне
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації