Вхід | Реєстрація

Жителя Шовкоплясів засудили за вбивство матері

Жителя Шовкоплясів засудили за вбивство матері

27 вересня в Новосанжарському районному суді завершився розгляд справи про вбивство жительки Новосанжарщини.

За матеріалами справи, 30 березня цього року в селі Шовкопляси підсудний, уродженець Великого Кобелячка, разом зі своєю матір’ю та гостем вживали вдома спиртні напої.

Після того, як близько 11‑ї години гість залишив власників будинку, між ними виник конфлікт. Чоловік вийшов на подвір’я, де в цей час його мати лежала на землі. Він підійшов до жінки та почав бити її кулаками в обличчя. Після нанесених ударів підсудний залишив матір лежати на землі.

Через кілька годин підсудний «перемістив свою матір у коридор будинку». Вони знову почали сваритися. Чоловік пустив у хід кулаки. Від отриманого удару в обличчя жінка впала на підлогу та померла на місці.

Згідно висновку судово‑медичної експертизи, тілесні ушкодження на тілі жінки утворилися після нанесення не менше, ніж шести ударів. Причиною смерті стала закрита тяжка черепно-мозкова травма із забоєм головного мозку, крововиливами під тверду мозкову оболонку.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 121 ККУ (Умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення… або таке, що спричинило смерть потерпілого, карається позбавленням волі на строк від 7 до 10 років), визнав у повному обсязі.

Допитавши обвинуваченого, свідка, дослідивши письмові докази, суд дійшов висновку про те, що вина підсудного у вчиненні злочину доведена повністю.

 

Сповідь убивці

Обвинувачений у суді повідомив, що в будинку він проживав удвох з матір’ю. Із 7 до 16 років він знаходився в інтернаті, а з матір’ю став жити з 2014‑го. Жінка зловживала алкогольними напоями, через що між ними протягом останніх трьох років виникали конфлікти.

30 березня, із 9‑ї по 11‑ту години ранку, підсудний, його мати та їх сусідка вживали алкогольні напої. Після чого сусідка пішла до себе додому, а між ним та матір`ю виник словесний конфлікт. Мати йшла по двору, тримаючись за стінку, і впала на землю. Чоловік почав говорити, аби мати встала. І вони почали сваритися. При цьому голова знаходилася на матраці, а тулуб — на землі. У ході сварки жінка стала ображати сина, той не стримався та вдарив її. Близько 14‑ї години до них знову прийшла сусідка, яка допомогла підсудному затягнути матір у будинок та положити її на диван в коридорі. Після чого між сином і матір’ю продовжився конфлікт, у ході якого жінка, сидячи на дивані, взяла зі стола ніж та стала йому погрожувати. Чоловік же вдарив її кулаком.

Згодом зайшов у хату. Коли через кілька хвилин він повернувся, то побачив, що мати вже лежала на підлозі.

Під вечір разом із сусідкою вони положили матір на диван. Сусідка пішла до себе додому, а підсудний ліг спати. 31 березня о 3‑ій ночі гостя повернулася і запропонувала випити. Під час бесіди вона звернула увагу на те, що власниця будинку не розмовляє.

Зрозумівши, що мати мертва, підсудний зателефонував братові й викликав поліцію.

Він розкаюється в скоєному та вважає, що наносив удар, бо мати його ображала та погрожувала.

Про те, що між сином і матір’ю раніше виникали конфлікти та сварки, свідчить звернення потерпілої в поліцію із заявою про вчинення домашнього насильства зі сторони чоловіка.

 

Сім років за ґратами

Суддя Юлія Афанасьєва визнала обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 121 ККУ, і призначила йому покарання у виді позбавлення волі строком на сім років. Строк відбування покарання рахується з дня набрання вироком законної сили.

Також із підсудного стягнуть на користь держави процесуальні витрати, пов`язані із залученням експерта, у сумі 1307 гривень 60 копійок.
Вирок може бути оскаржений до Полтавського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 жовтня 2021, 15:30 | Нові Cанжари | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації