Вхід | Реєстрація

Поліція перевірятиме сертифікати про вакцинацію від коронавірусу за QR-кодом

Поліція перевірятиме сертифікати про вакцинацію від коронавірусу за QR-кодом

Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький. 

Олексій Білошицький у ефірі програми «Сніданок з 1+1» поінформував, що Національна поліція спільно з Мінцифрою розробили та розпочали інтеграцію відповідного програмного забезпечення на планшети поліцейських для швидкої перевірки сертифікатів з «Дії» або сканувавши паперовий його варіант. 

«Перевіряти достовірність сертифікатів про вакцинацію громадян з 21 жовтня будуть працівники Держпродспоживслужби, Центру контролю та профілактики хвороб на місцях, а також працівники Патрульної поліції України. Перевірку проводитимуть у місцях великого скупчення людей, де може бути поширення хвороби – під час перевезень, відвідувань закладів, ринків, торговельних майданчиків», - сказав заступник начальника Департаменту патрульної поліції України. 

Олексій Білошицький наголосив, що у паперових свідоцтвах про вакцинацію обов’язково мають бути реквізити - інформація про вид щеплення, кількість доз щеплення, підпис лікаря та печатка офіційної установи охорони здоров’я. 

За виготовлення і збут підробленої медичної документації правопорушникам може загрожувати покарання – від штрафу у 17 тисяч гривень до 5 років позбавлення волі. За використання підроблених довідок чи сертифікатів передбачене покарання - від штрафу на суму до 850 гривень до обмеження волі на строк до 2-х років. 

«Люди, які замовляють і купують підроблені сертифікати про вакцинацію, у випадку виявлення підробки документу та спроби скористатися ним, будуть притягуватися до відповідальності за порушення карантинних умов. Це може бути штраф від 17 до 34 тисяч гривень. У випадку, якщо буде доведено, що особа, хвора на коронавірусну інфекцію, розповсюдила хворобу, вона може бути притягнена до  кримінальної відповідальності», - додав Олексій Білошицький. 



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 жовтня 2021, 19:11 | Полтавщина | Суспільство


1. orakul / 20 жовтня 2021, 09:43
"У випадку, якщо буде доведено, що особа, хвора на коронавірусну інфекцію, розповсюдила хворобу, вона може бути притягнена до кримінальної відповідальності»

Дик це як понять, блін? Це по вікнам Овертона йде підготовка до поголовних розстрілів бидломаси, чи поки що лише посадок в концтабори?
Ну навіть українці знають що модна інфекція передається від людини до людини. Навіть якщо ту інфекцію спеціально підкидають. Так це виходить що в поліцаїв вже є якісь інструкції, плани щодо поголовних арештів. Ну так просто він би такого не ляпнув, ну відомо ж, що у пяного на умі, те у.... щось заплутався. Ну по Фрейду, короче...
Може воно й важко українцям збагнути, але згідно сказаного поліцаєм, а він його сам не придумав, є план ліквідації чи ізоляції усіх перехворівших і усіх вакцинованих, бо вони теж інфікуються малою дозою. Ще раз.. хто не поняв. Скоро будь кому можна буде пришити розповсюдження хвороби. Спочаку вони кожну людину підозрювали в хворобі і тому одягли всім намордники. Це щоб тіпа по навуці. Ну навіть дуже тупі знають же що намордник потрібен для хворого. А тепер їм цього замало, тепер з кожного неугодного робитимуть ворога.
Ще раз для дуже тупих. Вірус може передаватися лише від людини. Шити справу можна кожному. Якщо усіх підозрілих знищити, то не буде розносчиків і не буде хвороби. Треба організувати кампанію по виявлянню хворих і таємно перехворівших. А як їх виявляти,.. правильно думаєте....
Це для українців давно такого щастя не було, може з 37-го чи з 33-го.

Змінено 20.10.2021, 09:50
2. Чудо Юдо / 20 жовтня 2021, 19:23
Навіть лайкну Оракула.

Мені також «сподобалась» остання фраза поліцая. От за хвороби у нас ще кримінальні справи і не шили...
3. orakul / 20 жовтня 2021, 21:41
2.Чудо Юдо
«Навіть лайкну Оракула.»

Ну спасибі. А то ніхто нічого і не пише. Ну у нас з тобою дуже виликих світоглядних розбіжностей і нема. А от якби Селена чи Славко лайкнули, то ото б диво було. Там якась представниця наріду петицію написала, підписи збира. Нехай збира, мало наріду підпише, бо більшість хоче вакцинуватись і сто років жити. Але мислі у неї цінні є. Ось повний текст приведу,не щибко він грамотний, але не в грамоті суть.
"Якщо примусове, то це вже насильство, це не є благо.
З яких пір держава,так печеться за моє здоровья.
Ніхто!!! не має право примушувати.
Навіть перед операцією людина підписує документ ,де вказує, що вона згодна( чи не згодна) на її проведення.
Щеплення під час епідемії сизонного гриппу не примушують робити, а цей вірус не менш небезпечний, ніж коронавірус.
Тому ця «турбота» "держави" про мій стан здоров"я у мене викликає побоювання і обурення.
Я знаю, що в нашій державі кожен громадянин вирішує свої проблеми сам, а держава тільки гроші дере. На все добре."
Найдужче оце сподобалось "З яких пір держава,так печеться за моє здоровья."
А пришелепки свято вірять що тіпа держава таки "печеться."
Посилання на petition.president.gov.ua

Змінено 20.10.2021, 22:16
4. orakul / 20 жовтня 2021, 21:51
А тута ось цілий прохвесор, та ще й епідеміолог, каже, що там де вакцинувались,там більша смертність. Загугли «Гундаров» і почитай його біографію. Сурйозний товаріщ, не Ляшко, і не Супрунша.
Посилання на m.facebook.com
5. orakul / 20 жовтня 2021, 22:05
Тута ось ще один мужичок нормально і логічно розказує про те, що на його думку треба робити. Але може не відкритись відео. А може й відкриється. Бач як уже пишу "на його думку". То не моя думка, бо хвашизм вже наступа по всіх хронтах. Діждались таки. Селена рада.
Мене за це відео забанили у йоханому хвейсбуці. Бояться. Й не зря бояться. Може й тут забанять.
Посилання на www.facebook.com
6. orakul / 20 жовтня 2021, 22:12
Тута для Селени із Славком ще одна радісна новина. Вчора був у парку біля Богдана. Дивлюсь, а памятник то не підписаний. Марахвет навели, а не підписали. К чєму би енто? И дивись як мовчать усі борці з Копельцем. І Філон мовчить. Тепера бери, одну голову відкрути, а інщу почепи і підписуй "Гіван Мазепа". Ніхто й не відрізнить. А можна й голову не чіпати, хто там зна який той Мазепа а який Богдан.
7. Selena2017 / 21 жовтня 2021, 07:28
1.orakul
«е для українців давно такого щастя не було, може з 37-го чи з 33-го.»


Отакої , лАхи сталініста в секонд-хенд здано??!! В польоті прямо перевзувся ,роки терору по-іншому приплітаються. Сам себе вже переплюнув ....
8. orakul / 21 жовтня 2021, 08:35
Для особо тупих і лунних, ось пан Гордон популярно пояснює, що усі терори робили ті, кого зараз селени у обрізаний орган цілують, кого возвели в боги і гетьмани, на кого моляться, кому здали країну на знищення. Ну Гордону ж не можна не вірити. Бо хто йому не віритиме, тому можна й антисемітизм пришить. Антиконституційний закон про осообливий статус у суспільстві і порядок захисту себе любимих вже підписаний самим гетьманом. Мені тут нічого не щийте, якщо хтось не згоден, то пишіть Дімону Посилання на www.youtube.com
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації