Вхід | Реєстрація

«Свободівці» цеглою позначили, де має стояти пам’ятник Мазепі

«Свободівці» цеглою позначили, де має стояти пам’ятник Мазепі
20 березня, активісти ВО «Свобода» провели смолоскипну ходу. Близько семидесяти «свободівців» пройшлися від пам’ятника загиблим козакам до Соборного майдану. Приводом до зібрання став день народження українського гетьмана Івана Мазепи.
Спочатку, на мітингу біля памятника загиблим козакам, активісти читали вірші, згадували історичні події за участі гетьмана, а вкінці поклали квіти до пам'ятника.
Далі учасники зібрання пройшлися зі смолоскипами до Свято-Успенського храму на Соборному майдані. Там «свободівці» купою цегли позначили місце, де, на їхню думку, має стояти пам'ятник Мазепі. Складені до купи цеглини обгородили свічками, а в центрі закріпили фото самого пам'ятника.
Всі ці маніпуляції вони робили під акомпанемент пісні «Москва майская». Ця композиція 1937 року лунала з колонок, які доставили на місце події близько тридцяти активістів Комуністичної партії України. У відповідь «свободівці» скандували «Московські холуї». З боку ж комуністів лунало: «Гітлерівські недобитки» та «Геть фашистів з України».
Голова Полтавської обласної організації Всеукраїнського об'єднання «Свобода» Олександр Макаренко каже, що пам'ятник вже готовий, але через «непорозуміння з місцевою владою щодо місця встановлення», його досі не можуть поставити. Тому зараз він знаходиться в Києві.
«В понеділок ми несемо заяву-резолюцію до міської влади, в якій виписано нашим юридичним відділом ряд вимог і, в разі їх невиконання, ми будемо постійно пікетувати міську владу до тих пір, поки пам'ятник не буде встановлено», - повідомив Новинам Полтавщини Олександр Макаренко.
Під час акції заворушень не було, правопорядок охоронявся міліцією.

Автор: www.lokhvicya.at.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
| Полтава |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації