Вхід | Реєстрація

У Кобеляках відкрили інфекційний госпіталь

У Кобеляках відкрили інфекційний госпіталь

У центральній районній лікарні почали приймати хворих на Ковід. Діючі в Полтавській області медзаклади вже не справляються.

Як відомо, досвід роботи інфекційного госпіталю на базі Кобеляцької лікарні вже є. Минулої зими і навесні заклад вже приймав хворих на коронавірус. Потім, у зв’язку із зменшенням кількості хворих, він припинив свою діяльність. Ліцензію від Національної Служби здоров’я на лікування пацієнтів із Ковідом отримали лише 16 медзакладів на території Полтавської області. Кобеляцької лікарні серед них не було.

Зараз же в Україні зафіксований черговий сезонний спалах інфекційних хвороб. І ліцензовані заклади відчувають перевантаження. Напевне у зв’язку із цим НСЗУ знову дозволив лікувати ковідних пацієнтів у Кобеляках.

Головний лікар Кобеляцької лікарні Володимир Казирод підтверджує факт відновлення роботи інфекційного госпіталю. Він говорить, що попри ще не узгоджені деякі бюрократичні моменти, лікарня вже приймає хворих. Зараз в госпіталі лікуються 25 пацієнтів. У всіх діагностовано пневмонія, викликана коронавірусною інфекцією. Одна людина перебуває у важкому стані. Десять – на постійні подачі кисню.

Всього у госпіталі 134 ліжка. 95 із них під’єднані до централізованої системи подачі кисню. Інші можуть працювати на кисневих концентраторах.

Під час попереднього спалаху коронавірусу госпіталь повністю заповнений не був. Медики сподіваються, що справляться із поставленим завданням і зараз.

У той же час головний лікар ПМСД Любов Коломієць говорить, що з кожним тижнем кількість хворих на коронавірус зростає. Зараз амбулаторно, тобто вдома, лікуються 153 хворих жителів Кобеляцької громади, із них семеро дітей віком від 5 до 16 років.

Щодо вакцинації, то Любов Коломієць запевняє, що медики мають достатню кількість вакцин. Із зареєстрованих в Україні у Кобеляках в наявності Пфайзер, АстраЗенека та Коронавак.

Постійно працюють пункти щеплень на базі ПМСД у Кобеляках та в Світлогірському і Орлику.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 жовтня 2021, 12:23 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації