Вхід | Реєстрація

Олексій Бутенко розмалював Китайгород і взявся за Царичанку

Олексій Бутенко розмалював Китайгород і взявся за Царичанку

39‑річний житель Дніпра вирішив подарувати своїм землякам позитив. Він розмальовує обдерті і облуплені зупинки громадського транспорту.
Днями на сторінках у різних соцмережах, що так чи інакше пов’язані з Царичанкою, виник справжній фурор. Небувалий ажіотаж викликав пост про те, як у селищі розмалювали зупинку громадського транспорту. Люди фотографувалися поряд із художником, знімали і викладали відео, ділилися враженнями. Відгуки всі, як один, позитивні.

Не так часто зараз відбуваються події, що викликають однозначне схвалення в суспільстві. Тому редакція «ЕХО» вирішила дізнатися трішки більше про чоловіка, який поділився із царичанами добрячою порцією позитиву.

39‑річний Олексій Бутенко вже давно живе і працює в Дніпрі. Чоловік має дві освіти. За фахом він художник, працює в техніці Петриківського розпису, та музикант.

Маючи вільний час, Олексій інколи «відпрацьовує», розмальовуючи стіни ресторанів, кав’ярень та просто будинків заможних людей. За це бере гроші.

Буваючи в рідному для нього Китайгороді та інших селах колишнього Царичанського району, Олексій звернув увагу на жалюгідний стан зупинок громадського транспорту. І вирішив власними силами його поліпшити. Конкретніше, приїхав, узяв у руки пензля та розмалював таку зупинку. Почув схвальні відгуки від людей. І продовжив розмальовувати зупинки.

От днями черга дійшла до Царичанки, до зупинки в самому центрі селища.

Відео взяте зі сторінки художника у Facebook

 

За свою роботу в рідному для нього краї Олексій грошей не бере, працює безкоштовно. Щоправда, уточнює, що китайгородський сільський голова Сергій Турський, побачивши роботу земляка, придбав для нього фарбу.

У Царичанці Бутенку допомогли двоє місцевих жителів. До місцевих посадовців він не звертався лише по одній причині.

Олексій пояснив:

— Просто в Царичанці я керівників не знаю. І вони мене теж.

Розмальована зупинка в центрі Царичанки стала останнім у 2021 році доробком Олексія Бутенка. До весни він вирішив припинити роботу. Каже:

— Зараз уже холодно, важко працювати і фізично, і технологічно. Я то сам витримую, а ось фарба. Повернуся в Царичанку вже навесні. Фронт роботи, бачу, тут великий.

За словами Олексія Бутенка, уже зараз йому телефонують і з Ляшківки, і з Могильова, й з інших сіл. Пропонують приїхати і до них, щоб «розвеселити» й тамтешні автобусні зупинки.

Бутенко не відмовляє нікому. Чоловік резюмує:

— Я ж бачу, що людям подобається. І бачу, що в селах, окрім природної краси, не вистачає радості, не вистачає яскравих життєрадісних фарб. У людей так мало позитиву в житті. І якщо я його трішки додам, то це ж буде добре.

Так що доживемо до весни. Олексій Бутенко обіцяє додати радості.

 

Фото: сторінка ЦОС у Facebook.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 жовтня 2021, 19:53 | Царичанка | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації