Вхід | Реєстрація

Вісім проектів для трьох громад

Вісім проектів для трьох громад

Така кількість ідей отримають обласне співфінансування.

Нагадаємо, що 21 серпня завершився прийом проєктів на конкурс «Бюджет участі». Усього жителі Полтавщини подали 170 ідей. Активними учасниками конкурсу стали мешканці Кобеляччини та Новосанжарщини.

Від Білицької громади надійшло три проекти:

  1. створення скверу для відпочинку в Червоних Квітах;
  2. облаштування зони відпочинку для мешканців Чорбівки;
  3. будівництво літньої сцени в Центральному парку культури та відпочинку Бутенок.

Жителі Кобеляцької громади виступили за:

  1. встановлення сучасної та безпечної огорожі навколо опорного закладу «Кобеляцький ліцей № 1»;
  2. встановлення дитячого павільйону для вихованців Василівського закладу дошкільної освіти «Малятко»;
  3. створення комфортних умов для особливих діток громади.

На Новосанжарщині першочерговими стали наступні заходи:

  1. доріжка до корпусу молодших класів Драбинівської школи;
  2. вуличний тренажерний комплекс «Спортивний стимул»;
  3. установлення камер відеоспостереження на вулицях Маячки, Соколової Балки та Нехворощі;
  4. встановлення вуличного фонтану у Драбинівці.

22 жовтня відбулося засідання робочої групи з визначення переможців конкурсу «Громадські бюджети Полтавщини на 2021–2023 роки».

Як повідомила прес-служба Полтавської облради, начальник відділу інвестиційної діяльності та проєктного менеджменту виконавчого апарату Олеся Дроботенко повідомила присутнім, що зі 170 проєктів, які надійшли на конкурс із 50 територіальних громад, за результатами голосування визначено 62 проєкти-переможці, у тому числі, міських — 16, селищних — 21, сільських — 25.

 

Простір для особливих дітей

Серед проєктів‑переможців міст четверту сходинку посіла ідея Ірини Пролом «Облаштування інклюзивно-ресурсного простору для особливих дітей Кобеляцької Громади». За неї проголосували 648 чоловік. Проєкт голови громадської організації «Наші особливі діти» передбачає створення функціонального простору з облаштуванням трьох локацій: навчально-виховної, корекційно-розвиткової та спортивно-ігрової. Вони необхідні для розвитку дітей з особливими освітніми потребами. Втілення в життя ідеї Ірини Пролом коштуватиме 200 000 гривень.

 

Безпечний паркан

За «Безпечний паркан для Кобеляцького ліцею» проголосували 632 чоловіки. Автор проєкту Анастасія Василенко виступила за встановлення сучасної та безпечної огорожі навколо опорного закладу «Кобеляцький ліцей № 1». Паркан сприятиме безпеці дітей, котрі відвідують групи дитячого садка та учнів ліцею. Металева конструкція, вартістю 100 000 гривень, складатиметься з огорожі, стовпчиків, хвіртки і воріт. У загальному рейтингу проєкт посів шосте місце.

У Чорбівці буде зона відпочинку

За проєкт Зої Халяви «Облаштувати зону відпочинку в Чорбівці» віддали голоси 928 чоловік. У результаті, її ідея стала п’ятою в рейтингу селищних проектів. За 200 000 гривень поряд із сільським будинком культури укладуть 200 квадратів тротуарної плитки, встановлять 4 лавки для сидіння, 2 альтанки, дитячу гойдалку, спортивний турнік та бруси, 4 урни для сміття.

 

Сквер для квітян

Майже 900 чоловікам сподобалася ідея Марини Забрудської щодо облаштування скверу для відпочинку в Червоних Квітах. Згідно з проектом, у парку вкладуть 80 квадратних метрів тротуарної плитки, встановлять 12 лавок, 8 ліхтарів на сонячних батареях, 6 урн для сміття. Загальна вартість робіт складе 200 000 гривень.

 

Сцена для парку

На Центральний парк відпочинку, що в центрі Бутенок, чекає обнова. Адже проект Ірини Чухно про встановлення літньої сцени отримав достойну підтримку. 877 голосів вистачило, аби посісти 12 місце і отримати обласне співфінансування на втілення ідеї.

Отож, літня сцена для проведення урочистих та культурно-масових заходів (конструкція каркасного типу, з використанням металевих конструкцій та полікарбонату) та освітлювальні прилади коштуватимуть 200 000 гривень.

 

Безпечна громада

Саме такий статус у наступному році може отримати Нехворощанська ОТГ. Справа в тому, що усі проекти, подані нехворощанами, стосувалися систем відеоспостереження.

Проект Надії Романенко «Маячка — безпечне та комфортне село» набрав 690 голосів.

За ідею Світлани Калініченко «Встановлення системи відеоспостереження — запорука безпеки громадського порядку в Соколовій Балці» проголосували 698 чоловік.

Проект Наталії Рудь «Безпечна Нехвороща» теж відноситься до категорії «Безпека і порядок» сподобався 753 чоловікам. Кожен із них вартістю по 200 000 гривень.

Отож, усі проекти будуть втілюватися в життя вже в наступному році на території трьох громад: Кобеляцької, Білицької і Нехворощанської.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
29 жовтня 2021, 19:40 | Кобеляки | Суспільство
1. Fed654Frumos / 30 жовтня 2021, 08:12
Що це за проекти?Якісь не патріотичні.Треба в кожній громаді на всі гроші платників податків встановити по щоглі під прапор,як по всій країні робиться,і чим вище,тим краще.Тоді б запанували,а так...
2. Fuks / 30 жовтня 2021, 12:47
Ціпроекти то є відмивання грошей....Приклад Бутенківський стадіон.Його хоч достроїли за 15міліонів,хто скаже? Бо давно там був.
3. orakul / 30 жовтня 2021, 16:00
Обовязково треба всі паркани покрасити в жовто-блакитний колір, інакше діла не буде. І не треба забувати, що, як кажуть свідомі, "історія повторюється". Треба почитати як воно раніше було. Ось в старому кіні пропонували три дні дзвонити в колокола. Церков же слава богу набудували і навідроджували. Нафіг їх скільки? Треба хоч в колокла звонити. В колокола дзвонити можна і даром. А лишні гроші бабушкам на ліки роздати. Посилання на www.youtube.com
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації