Вхід | Реєстрація

Липовий парк Бориса Олійника

Липовий парк Бориса Олійника

Заклали учасники пам’ятного заходу, що проходив у Нових Санжарах із нагоди дня народження відомого поета й письменника.

22 жовтня 1935 року в Зачепилівці народився Борис Олійник. За роки свого життя уродженець Новосанжарщини став поетом, перекладачем, очолював Український фонд культури, був членом правління Національної спілки краєзнавців України, політичним діячем. Почесний академік Академії мистецтв України. Борис Олійник помер у 2017‑му на 82‑му році життя.

Минулої суботи в Нових Санжарах відбувся літературно-музичний захід «Стою на своїй землі», який присвятили пам’яті відомого земляка.

Ініціаторами проведення заходу виступили голова обласного відділення Українського фонду культури Гліб Кудряшов, працівники селищної ради, відділу культури, педагоги та місцеві жителі.

Спершу учасники заходу побували біля могили, де покоїться мати поета Марфа Олійник.

Далі новосанжарці та гості громади заклади в Зачепилівці липовий парк імені Бориса Олійника. Загалом було висаджено 52 липки. Після чого відвідали школу, де навчався Борис Олійник, і шкільний музей.

На завершення всі бажаючі відвідали літературно-музичний захід під назвою «Стою на своїй землі», що відбувся в селищному центрі культури й дозвілля. Програму підготував колектив обласного відділення Українського фонду культури імені Бориса Олійника.

Ведучим заходу виступив голова фонду Гліб Кудряшов.

Пісні на вірші поета виконали Ольга Хоменко, Наталія Сулаєва та працівники культури Полтавської філармонії.

Гліб Кудряшов нагородив почесною грамотою голову Новосанжарської селищної ради Геннадія Супруна, а подяки вручив директору Зачепилівської школи Марії Краснюк, старості села Івану Мазілову та заступнику директора Новосанжарського ліцею Світлані Дерев’янко. Також Кудряшов передав до шкільного музею фотографію і портрет Бориса Олійника.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
1. orakul / 30 жовтня 2021, 16:03
Цікаво, чи в Санжарах теж заборона на книжки Бориса Олійника, чи то тільки в Кобеляках?
2. orakul / 30 жовтня 2021, 16:20
О, блін, не дочитав. Цілий Український фонд культури імені Бориса Олійника є. А в Полтаві є цілий голова обласного відділення цього фонду. Мабуть він і коменти читатиме. Тож до нього запитання: пане Глібе, а слабо подарувати в Кобеляцьку бібліотеку книжечку Бориса Іліча "У замкненому колі. Із окупаційного зошита"? Чи хоч продайте, може місцеві літератори куплять. Чи грошей на неї у мера випросять.
Не відозветься пан Гліб. Та воно й з парком проблеми можуть бути Не все продумали. Можуть парк декомунізувати, а липи на дрова пустити. Це ше УІНП не прочув про цей парк. Борис Іліч, він хоч і земляк, але таку муйню морозив. Ну наприклад, славив наших воїнів. Воно то воїнів славить можна... тих що з власним народом воювали. А він же славив тих, хто в Червоній Армії проти Гітлера воював. Такого зараз ніззя робити. Гітлер, то ж побратим наших свідомих, вони збиралися з ним "новий світовий порядок" будувати у Європі і в цілому світі. А оскільки у них, як і у сучасних, не все з клепками в порядку, то вони ці свої наміри ще й задокументували у своїй Деклярації про відновлення української державності. Ну а рукописи ж не горять. Ото біда, блін.

Змінено 30.10.2021, 19:58
3. orakul / 30 жовтня 2021, 16:32
Звиняйте люди добрі, я помилився. Не Деклярація, а "Акт відновлення Української Держави"
Ось почитайте, як цей Акт починається "1.Волею українського народу Організація Українських Націоналістів під проводом Степана Бандери проголошує відновлення Української Держави, за яку поклали свої голови цілі покоління найкращих синів України..."
Нє, ну хто тоді питав волю народу? Навіть Селена скаже, що ніхто не питав, бо тіпа тоталітаризм. А з іншого боку, що якби спитали? Що б їм відповіли наші батьки і діди, які в той час на фронті воювали? А от же таки ж цікаво, що б вони відповіли. Оце б ось таке прочитали "3.Відновлена Українська Держава буде тісно співдіяти з Націонал-Соціялістичною Велико-Німеччиною, що під проводом Адольфа Гітлера творить новий лад в Європі й світі ..." і що? І таки ж цікаво, щоб вони сказали? Може хто знає, чи хоч зфантазує?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації