Вхід | Реєстрація

Рудчани можуть відзначати 3 тисячі років свого села

Рудчани можуть відзначати 3 тисячі років свого села

У всякому разі, археологи мають беззаперечні докази того, що поряд із невеличким селом Рудка Китайгородської громади люди жили ще за часів так званої «бронзової» доби.

Археологічна експедиція під керівництвом Дмитра Тесленка працює на території Китайгородської громади протягом літа 2021 року. Науковці проводять розкопки в місцях, по яких буде прокладена нова автодорога Н-31 «Дніпро — Решетилівка». У тому числі, і поряд із селом Рудка. Вони вже зробили кілька відкриттів. Зокрема, розкопали два поселення, у яких люди жили за кілька століть до народження Христа. Вони розташовані на відстані в півтора кілометри одне від одного. У ході дослідження останнього поселення, якому була дана умовна назва Рудка-1, археологи виявили предмети, характерні для доби пізньої бронзи. А це небагато-немало, а 17-9 століття до нашої ери. Тобто, близько трьох тисяч років до сьогодні.

У принципі, рудчани можуть із повним правом говорити, що їх село є найстарішим населеним пунктом Приорілля. І святкувати три тисячі років Рудки.

Китайгородський сільський голова Сергій Турський, дізнавшись про це відкриття, напівжартома-навіпсерйозно сказав, що підтримає ініціативу проведення Дня села під девізом «Рудці — 3 тисячі років».


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 жовтня 2021, 18:13 | Кобеляки | Цікаве
1. orakul / 31 жовтня 2021, 08:58
Кругом взялися всякі древності викопувати. К чєму би єнто. Тут людім їсти нічого а вони горшки копають Таке враження, що скоро тут повинні якісь сліди Моісея знайти, чи хоча б ошметки розбитих скрижалей. Ну нада ж якось узаконити землю, так щоб на віки, щоб ніякі селени і славки потім і не претендували навіть в думках.

Змінено 31.10.2021, 08:59
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації