Вхід | Реєстрація

До 3 років в’язниці за підробку COVID-документів: Рада взяла закон за основу

До 3 років в’язниці за підробку COVID-документів: Рада взяла закон за основу

За підробку "ковідних" документів на лікарів чекають штрафи до 68 тис. грн і позбавлення волі.

Верховна рада України підтримала у першому читанні та взяла за основу законопроект №6084 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за підробку документів щодо проведення профілактичних щеплень".

Як повідомила прес-служба парламенту, документ підтримали 282 народні депутати та відправили його на доопрацювання перед другим читанням.

Найбільше норм законопроекту стосуються підробки COVID-сертифікатів. Фактично Рада підтримала цей документ для посилення відповідальності за підробку "ковідних" документів.

У нинішній редакції норми законопроекту передбачають встановлення відповідальності за використання особою завідомо підроблених документів, які підтверджують проведення профілактичних щеплень проти особливо небезпечних інфекційних хвороб у вигляді штрафу від 17 тисяч до 34 тисяч гривень або обмеження волі на строк до двох років.

Зловмисникам, які виготовляють та займаються збутом підроблених документів, що підтверджують проведення профілактичних щеплень проти особливо небезпечних інфекційних хвороб, чекає штраф від 85 тис. грн. до 170 тис. грн. або позбавлення волі на строк до 3 років.

Щодо лікарів, то для них встановлено відповідальність за внесення завідомо неправдивих відомостей до медичної документації щодо проведення профілактичних щеплень проти особливо небезпечних інфекційних хвороб у вигляді штрафу від 34 тисяч до 68 тисяч гривень або позбавленням волі на строк до двох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 листопада 2021, 12:42 | Полтавщина | Кримінал


1. orakul / 3 листопада 2021, 14:10
"законопроект №6084 "
6+0+8+4=18 = 6+6+6. Тіпа співпало.
2. orakul / 3 листопада 2021, 14:15
І шо, у Кримінальному кодексі нема статті за підробку документів? Є. Так нафіг окрему статтю вводити? А з іншого боку, не порушували б Конституцію Ураїни, так не треба було нічого й вводити, бо ті сертифікати ніхто б не купував. Чи це вони в такий спосіб ціну на них наганають?
3. Slavko / 3 листопада 2021, 18:40
Конституція України :

Стаття 8. В Україні визнається і діє принцип верховенства права.

Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй.

Норми Конституції України є нормами прямої дії. Звернення до суду для захисту конституційних прав і свобод людини і громадянина безпосередньо на підставі Конституції України гарантується.

Стаття 28. Кожен має право на повагу до його гідності.

Ніхто не може бути підданий катуванню, жорстокому, нелюдському або такому, що принижує його гідність, поводженню чи покаранню.

Жодна людина без її вільної згоди не може бути піддана медичним, науковим чи іншим дослідам.
4. Slavko / 3 листопада 2021, 18:41
Для кролів ......!

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ

НАКАЗ

06.10.2021 N 2164
м. Київ

Про проведення клінічного випробування та затвердження суттєвих поправок до протоколів клінічних випробувань лікарських засобів, призначених для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію коронавірусної хвороби (COVID-19)
5. orakul / 3 листопада 2021, 19:03
4.Slavko
«Для кролів ......!»

Ти ж цим кролям пришелепуватим пояснюй і те, що там у наказі Путіна не згадують, а згадують, як замовників випробувань, лише ваших побратимів із США, Бельгії, Австралії. А прізвища виконавців-лікарів всі українські. Ну все як завжди. СУГС!
"дослідження для оцінки імуногенності та безпеки рекомбінантної вакцини з наночастинками білка SK SARS-CoV-2, з додаванням в якості ад’юванта AS03 (GBP510), у дорослих у віці 18 років і старше», код дослідження GBP510_003, версія 1.1 від 21 липня 2021"
6. orakul / 3 листопада 2021, 19:07
Із прочитаного в тирнеті. "Многие люди считают, что чем быстрее все вакцинируются - тем быстрее мы вернёмся к прежней жизни: будем ходить в кино, на дискотеку и ездить в Турцию. Уважаемые! Чем быстрее все вакцинируются. Тем быстрее все получат QRкоды и тем быстрее заработает электронный концлагерь. Где вы видели, дорогие друзья, чтоб надзиратели отпускали рабов в кино, на дискотеку и в Турцию? Задача раба работать и утилизироваться по истечение срока годности."
7. Slavko / 3 листопада 2021, 19:10
5.orakul
« а згадують, як замовників випробувань, лише ваших побратимів із США, Бельгії, Австралії.»

Знову тебе дискримінували. Ти задрав !
8. Slavko / 3 листопада 2021, 19:12
5.orakul
«прізвища виконавців-лікарів всі українські. Ну все як завжди. СУГС!»


Ти справді не знав, що пейсатим в російській імперії прізвища давали "на малоросійскій лад" !?
9. Slavko / 3 листопада 2021, 19:13
Слава )/(идовській КПСС ! і gду Лєніну!
10. orakul / 3 листопада 2021, 19:16
"Відповідальний (і) дослідник (и) та місце (я) проведення випробування в Україні
- 1) лікар Карпенко О.О., ...2)лікар Юрків Т.Б...3) д.м.н., проф Барна О.М" (Із наказу МОЗ від 06.10.2021 N 2164)
Думав що у нас і лікарів таких нема. А де ж подівалися шпільмани, ватмани, ваксери? Усікаєте розклад, пришелепки?
Посилання на www.youtube.com
11. orakul / 3 листопада 2021, 19:21
Лікбез для пришелепків і кролів. Гарну назву Славко придумав. Хоч в цьому користь якась від нього.
"Все страны мира, претендующие на то, чтобы быть государствами, имеют соответствующие атрибуты — флаг, герб и гимн, которые являются государственными символами.
Гимн государства объясняет лексически, как государство видит своё место и поведение в мире."
Ще раз "Гимн государства объясняет лексически, как государство видит своё место и поведение в мире."
Ні на що не намекую. Просто інфа.
12. Slavko / 3 листопада 2021, 19:25
10.orakul
«"Відповідальний (і) дослідник (»

Прізвища родства ще не означають, а що твої ординці - рідня чорту, то однозначно! І вуха стирчать, невилиті всі. Не хочу продовжувати, ніч надворі))
13. orakul / 3 листопада 2021, 19:26
8.Slavko
«
Ти справді не знав, що пейсатим в російській імперії прізвища давали "на малоросійскій лад" !?»

Уяви собі, що не знав. Треба покопати. Так то що, Путін їм давав, чи може вони самі придумували, щоб таких як ти дурити, щоб ви за своїх признавали? А ще як у вашиванці, та як забалакають на щирій мові... Алес. Добре що ти сам це написав.
14. orakul / 3 листопада 2021, 19:47
12.Slavko
«Прізвища родства ще не означають»

Та да. Але то ти глибоко копаєш. Так дійдеш і до телегонії. У них купа всяки методів. Почитай краще Пушкіна на ніч.
"Допьяна гонца поят
И в суму его пустую
Суют грамоту другую -
И привез гонец хмельной
В тот же день приказ такой:
"Царь велит своим боярам,
Времени не тратя даром,
И царицу и приплод
Тайно бросить в бездну вод".
Вас одурити, це що два пальці об асфальт. Напишуть тобі в грамоті, що на тебе Путін напав, ти і повіриш.
15. orakul / 4 листопада 2021, 13:25
Вчора біля Верховної ради відбулася акція протесту проти позбавлення громадян України їх конституційних прав і свобод. Одна мадама сказала «Ця масочка стала символом поневолення, тому, що коли абсурд стає нашою нормою ми перестаємо бути людьми. Ми не раби. Ми інтелектуальна нація."
Так от, щодо символу поневолення, так то таки правда. Влучно.
А відносно того, що ми не раби і інтелектуальна нація, так то - не вгадала. Ми вже давно раби. "Жалкие бессловесные рабы зовоевателей", - як сказав товариш Сталін. А щодо інтелекту нації, так то вже навіть не смішно. Нема у нас ніякого інтелекту. Залишки його знищені на майдані. Вміняємі люди із інтелектом вже давно потікали нах із цієї країни звільняючи землю для нових господарів. Посилання на www.youtube.com
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації