Вхід | Реєстрація

Ґвалтівнику «світить» до п’яти років

Ґвалтівнику «світить» до п’яти років

Злочин, що був скоєний 1 листопада в Біликах, розкритий, як кажуть правоохоронці, «по гарячих слідах». Підозрюваного затримали через декілька хвилин після повідомлення, що надійшло в поліцію.

Подія сталася рано вранці 1 листопада. Мешканка Біликів близько шостої ранку тільки-но зійшла з поїзда. Жінка поверталася додому після нічної зміни.

Користуючись темрявою та відсутністю людей, на неї напав молодий чоловік. Як стало згодом відомо, він спеціально приїхав у Білики, автобусом із одного із сусідніх сіл. Застосовуючи фізичну силу, нападник спробував зґвалтувати жінку.

На її щастя, у цей момент поряд проходив випадковий перехожий. Він своєю появою злякав ґвалтівника. Той кинувся навтьоки. Але перехожий дуже швидко зорієнтувався в ситуації і, не зволікаючи часом, подзвонив у поліцію. Поліцейські кобеляцького відділення поліції № 2 прибули дуже швидко. І буквально через 15–20 хвилин після виклику вже затримали ґвалтівника.

Підозрюваного відвезли до СІЗО. Йому вже оголошено про підозру за ознаками статті 152 Кримінального кодексу України «Зґвалтування». Санкція цієї статті передбачає досить суворе покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’ятнадцяти років.

  1. Зґвалтування, тобто статеві зносини із застосуванням фізичного насильства, погрози його застосування або з використанням безпорадного стану потерпілої особи, — карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років.
  2. Зґвалтування, вчинене повторно або особою, яка раніше вчинила будь-який із злочинів, передбачених статтями 153–155 цього Кодексу, — карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.
  3. Зґвалтування, вчинене групою осіб, або зґвалтування неповнолітньої чи неповнолітнього — карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років,
  4. Зґвалтування, що спричинило особливо тяжкі наслідки, а також зґвалтування малолітньої чи малолітнього — карається позбавленням волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років.

У вівторок із підозрюваним уже проводили слідчі дії. А в середу Кобеляцький районний суд обирав йому запобіжний захід. Швидше за все, суд призначить тримання під вартою.

 

UPD. Чоловік, якого підозрюють у згвалтуванні, що сталося 1 листопада у Біликах, заарештований рішенням Кобеляцького суду. Два місяці він буде перебувати під вартою.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 листопада 2021, 15:35 | Кобеляки | Кримінал


1. Випадковий / 3 листопада 2021, 16:48
Щось інформація журналіста не співпадає з повідомленням поліції: через кілька хвилин затримали чи впродовж дня?
Учора в Біликах (Полтавський район), між 5-ю та 6-ю ранку, на жінку, яка поверталася додому з нічної зміни, напав та згвалтував невідомий їй чоловік. Поліція упродовж дня встановила та затримала підозрюваного. Ним виявився 29-річний мешканець одного із сіл Кобеляцької громади. Якщо вину гвалтівника доведуть у суді, йому загрожує до 5-ти років ув’язнення.
2. Fed654Frumos / 3 листопада 2021, 17:09
Щось там зі згвалтування не так.Якщо й справді був факт згвалтування,то чувак повністю з відбитою головою.В наш час який сенс гвалтувати?Баби зараз взагалі без моральних принципів,тільки свисни (за невеликим винятком,звичайно).
3. Maksym / 4 листопада 2021, 08:52
2.Fed654Frumos
«який сенс гвалтувати?»

Загальновідомо, що сенс згвалтування не у сексі як такому, а у насиллі над іншою людиною. Тому відбитість голови в чувака цілком очевидна.
4. Дід Панько / 4 листопада 2021, 20:07
То найшли «ЛОХА» ЦАП ВІДБУВАЙЛО! Все зрозуміло!
5. orakul / 5 листопада 2021, 09:14
От далось вам всім те згвалтування. Просто пацану треба в теплі перезимувати. Краще б думали про те як вас самих гвалтують.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації