Вхід | Реєстрація

Біля ліцею «виріс» кам’яний сад

Біля ліцею «виріс» кам’яний сад

Протягом кількох останніх днів у Кобеляках жваво обговорюють оновлений фасад навчального корпусу аграрного ліцею та благоустрій прилеглої до нього території.

Адже кожен, хто проходив по вулиці Покровській, повз будівлю навчального закладу, обов’язково звертав увагу на оригінально оформлену емблему ліцею та висаджені поряд дерева й кущі, біля яких розміщені кам’яні глиби.

Як розповіла директор професійного аграрного ліцею Таміла Шевченко, ідея створити кам’яний сад виникла не відразу.

— Скільки доводилось бувати біля навчального закладу, постійно у вічі кидався напівзруйнований ґанок, — говорить Таміла Вячеславівна. — Колись це був центральний вхід. Та багато років ним уже не користуються. У аварійному стані знаходилася і 10‑тонна плита, що виконувала роль навісу, і опори, які її тримали. Тому спершу було вирішено демонтувати прибудову.

Керівник ліцею говорить, що таке рішення підтримав увесь колектив. Розуміли, що прибрати бетонну плиту, колони і східці можна лише за допомогою потужної техніки. Звернулися до керівника шляхо-будівельного товариства «Альтком». Він приїхав на місце, оглянув об’єкт і погодився допомогти.

За два дні працівники дорожньої організації демонтували прибудову, вивезли будматеріали, а на їх місце завезли землю.

— Далі ми почали обговорювати із учнями і працівниками ліцею, що зробити на місці ґанку, — продовжує очільниця ліцею. — Наш художник Юрій Бакунов запропонував оформити на стіні емблему навчального закладу. Цим він займався особисто. Знову зіткнулися з проблемою, де взяти будівельні ліса. У цьому допоміг кобеляцький підприємець Олександр Бистряков. А працівники ліцею поклеїли, пошпаклювали й пофарбували пінопласт, аби підготувати основу під емблему.

Колектив навчального закладу, у свою чергу, зібрав кошти, щоб придбати хвойні й декоративні дерева та кущі і висадити їх перед будівлею. Саджали гуртом: і працівники, і учні ліцею.

Випадково в навчальний заклад заїхав керівник Придніпрянського спецкар’єру. Він запропонував створити кам’яний сад. І доставив технікою каміння різного розміру.

Таміла Шевченко наголошує, що учні, педагоги й техпрацівники із-задоволенням працювали над оформленням фасаду ліцею і прилеглої території.
І відзначає:

— Нам ішли на допомогу керівники різних підприємств, бо бачили, що ми не сидимо, склавши руки, а самі працюємо й не ставимо перед кимось завдання. Дякую всім, хто долучився до створення кам’яного саду. Попереду в нас ще багато ідей, які ми обов’язково реалізуємо.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 листопада 2021, 13:58 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації