Вхід | Реєстрація

У Кобеляцькій громаді створили п’ять старостинських округів

У Кобеляцькій громаді створили п’ять старостинських округів

29 жовтня відбулася сесія Кобеляцької міської ради. Одне з питань порядку денного стосувалося утворення старостинських округів на території громади.  
У проекті рішення вказувалась така пропозиція:

«Утворити на території Кобеляцької міської ради п’ять старостинських округів:

  • Канавський старостинський округ з центром у Канавах, куди входитимуть Водолагівка, Зеленівка, Самарщина, Іванівка, Сухинівка, Павлівка, Леваневське, Бродщина й Миколаївка;
  • Вільховатський старостинський округ, центр — Вільховатка, складається із сіл Лисенки, Жовтневе, Геймарівка, Лівобережна Сокілка, Василівка, Литвини, Проскури, Мартинівка, Бринзи, Сінне, Деменки, Дашківка, Шевченки, Горигорівка, Твердохліби, Ревущино;
  • Придніпрянський старостинський округ з центром у Придніпрянському, входить Орлик;
  • Світлогірський старостинський округ, центр — Світлогірське, входять Просяниківка, Брачківка і Кишеньки;
  • Шенгурівський старостинський округ з центром у Шенгурах, складається з сіл Коваленківка, Вібли, Панське, Правобережна Сокілка, Поводи, Прощуради, Лучки, Морози й Озера;

Визначити адміністративним центром старостинських округів Кобеляцької міської ради місто Кобеляки, до якого входять села Колісниківка, Сухе, Золотарівка, Галі-Горбатки, Галагурівка, Ліщинівка, Мідянівка, Яблунівка, Кунівка, Ганжівка, Чкалове, Підгора, Лісне, Лебедине, Гайове, Гарбузівка, Красне, Шабельники, Соснівка, Грицаївка, Перегонівка».

Депутат Таміла Шевченко зазначила, що при підготовці цього питання центром Шенгурівського округу пропонувалися Озера. У цьому населеному пункті проживає найбільше людей, там працює пожежна частина. І запропонувала проголосувати за два варіанти: Озерянський та Шенгурівський округи.
Її колега Анатолій Таранушич висловився стосовно колишніх сільських рад, які входитимуть до Кобеляцької міської ради. Він зазначив, що там теж мають бути утворені старостинські округи зі старостами й діловодами.

— У мене питання, а чому тільки п’ять округів? — поцікавився Анатолій Олексійович. — Ми раніше голосували за п’ятнадцять. Я вважаю, що сьогоднішній варіант є неправильним. І таким чином віддаляємося від людей. Їм немає, до кого звернутися. Діловод не наділений широкими повноваженнями.
Міський голова Олександр Копелець запропонував проголосувати за основу. А потім виніс на розгляд пропозицію Таміли Шевченко щодо Озерянського округу. Її пропозицію депутати не підтримали.

Тоді присутні перейшли до пропозиції Анатолія Таранушича — збільшити кількість округів, де працюватимуть староста з широкими повноваженнями, діловод і землевпорядник.

Копелець привів такі аргументи.

  1. У кожній сільраді працює діловод, який зараз виконує 80 відсотків обов’язків старост.
  2. Заступники міського голови курують роботу діловодів.
  3. Округи створювалися відповідно до можливостей бюджету.
  4. Для під’їзду жителів громади в Кобеляки діють безкоштовні соціальні автобусні маршрути.
  5. Коли виберемо старост, буде розписаний їх графік перебування в кожному населеному пункті старостату.

Пропозицію збільшити кількість старостинських округів підтримали лише п’ятеро депутатів.

Після розгляду питань порядку денного депутати перейшли до «Різного». Анатолій Таранушич звернув увагу присутніх і секретаря міської ради Володимира Жукова, що в рішенні про повноваження старост у тексті вказано «Каховська міська рада Херсонської області». Тому депутат порадив секретарю уважніше готувати документи.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
4 листопада 2021, 18:14 | Кобеляки | Політика
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації