Вхід | Реєстрація

Штраф і умовний термін за розтрату майна райлікарні

Штраф і умовний термін за розтрату майна райлікарні

Отримав підприємець, який орендував приміщення котельні медичного закладу.

28 жовтня суддя Козельщинського районного суду Михайло Оксенюк виніс вирок уродженцю Полтави, підприємцю, якого обвинувачували у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 191 ККУ.

Згідно з вироком, 16 вересня 2019 року між фізичною особою-підприємцем та Комунальним некомерційним підприємством «Козельщинська центральна районна лікарня», на підставі рішення сесії Козельщинської райради, був укладений договір оренди приміщення котельні.

Відповідно до вказаного договору, обвинуваченому також передавалося обладнання котельні, придбане за рахунок коштів місцевого бюджету.

На підставі рішення сесії Кременчуцької районної ради від 24 грудня 2020 року, КНП «Козельщинська ЦРЛ» зі структурними підрозділами та майном було передано в комунальну власність Козельщинської селищної ради.

У березні 2020 року обвинувачений вирішив розпродати обладнання котельні. Для цього підсудний демонтував частину обладнання котельні. За підрахунками слідства, він спричинив бюджету Козельщинської селищної ради матеріальну шкоду на загальну суму 51 255 гривень.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений повідомив, що 16.09.2019 року уклав договір з ЦРЛ на оренду приміщення котельні для ведення підприємницької діяльності з деревообробки. Для збільшення площі приміщення демонтував наявне обладнання для встановлення станків, не отримавши дозволу, не погодивши своє рішення та не витримавши процедури списання й утилізації майна ЦРЛ. Демонтоване обладнання викинув та здав на металобрухт. Вину свою визнає та готовий відшкодувати завдані збитки.

У результаті, суддя ухвалив рішення визнати винним полтавського підприємця у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 191 ККУ, та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на один рік без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

У порядку статті 75 ККУ, підсудного звільнили від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком на два роки.

Також суддя задовольнив цивільний позов прокурора в інтересах Козельщинської селищної ради про стягнення шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, у сумі 51 255 гривень.

Вирок може бути оскаржений до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

Ось так підприємець розширив площі для роботи, таким чином отримавши умовний термін і штраф.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 листопада 2021, 12:18 | Козельщина | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації