Вхід | Реєстрація

«Водоканал Плюс» бореться за звалище

«Водоканал Плюс» бореться за звалище

Водночас підприємство потихеньку погашає податкову заборгованість перед державним бюджетом. Але має борг перед бюджетом місцевим.

Кілька місяців тому ми повідомляли про те, що рішенням Полтавського окружного адміністративного суду фактично було визнане незаконним голосування кобеляцьких депутатів ще минулого скликання про створення звалища в лісі.

Та минув час, а комунальники продовжують вивозити сміття в сосновий ліс. Днями редакція дізналася про причину такої «сміливості» керівництва комунального підприємства та міської ради. Адже хто-хто, а чиновники такого рівня знають, що за невиконання рішення суду передбачена досить сувора кримінальна відповідальність.

Та виявилося, що «Водоканал Плюс» оскаржує рішення суду. І зараз лише триває підготовка до судового засідання Апеляційного суду. Розгляд по суті справи може початися 11 листопада. А коли закінчиться судова тяганина, достеменно не скаже ніхто. Вона може тривати ледве не до «другого пришестя» або до часу, коли місця для складування сміття і в лісі не залишиться.

Водночас у комунальників почав «рости» борг перед місцевим бюджетом. Уже два місяці поспіль він становить 15 тисяч 343 гривні. Швидше за все, комунальники не платять за користування надрами.

Із позитивного — «Водоканал Плюс» потихеньку погашає заборгованість перед державним бюджетом. Зараз, а точніше, станом на 1 жовтня, борг становить лише 191 тисячу 552 гривні. Це — найменша сума боргу кобеляцьких комунальників перед державним бюджетом за період з 1 жовтня 2020 року. «На піку» було 976 тисяч.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 листопада 2021, 18:58 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації