Вхід | Реєстрація

Полтавці, які купили підробний сертифікат вакцинації, можуть добровільно «здатися»

Полтавці, які купили підробний сертифікат вакцинації, можуть добровільно «здатися»

На сьогодні в лікарнях області виявляють немалу кількість людей, які придбали фальшивий сертифікат про вакцинацію від COVID-19. Про це в четвер, 4 листопада, під час прес-брифінгу заявив директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак.

– Коли людина потрапляє до нас на стаціонарне лікування, ми обов'язково запитуємо її про те, чи проходила вона вакцинацію. І коли отримуємо позитивну відповідь, ставимо друге питання – чи не купила вона, часом, сертифікат про вакцинацію. Від цього буде залежати і ефективність лікування, і стан людини, і її життя, – розповів головний медик області.

Полтавська ОДА пише, що особи, які пішли на шлях фальшивої вакцинації, можна виправити ситуацію.

– Якщо звернутись до фахівця центру чи пункту вакцинації, чи до свого сімейного лікаря та визнати, що сертифікат є фальшивим, можна отримати реальне щеплення. Ми розробили відповідний алгоритм, як це можна реально зробити», – пояснив Віктор Лисак. – Людина, що визнала свою помилку наказаною не буде.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 листопада 2021, 10:41 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
1. orakul / 5 листопада 2021, 15:14
"Людина, що визнала свою помилку наказаною не буде."
Ти диви які борзі поци. Вже не тільки зліва направо перекручують а й з ніг на голову ставлять. Людина в такий спосіб захищається від порушників Конституції, тобто, іншими словами, від злочинців.
До речі, вони так печуться за якийсь сертифікат, а просте запитання: у них є сертифікат на їхні вакцини? Вони беруть не себе відповідальність за наслідки? Ні, не беруть. Навпаки, вони від вас вимагають підписати папір, щоб не нести відповідальності.
2. orakul / 5 листопада 2021, 15:30
Вражає їхнє вміння все перекручувати і довіра до них пришелепків. Ну от давайте так гіпотетично уявимо, що щирий українець Петро купив для пацюків отрути і розкидав її в сараї. А потім приходить до тих пацюків, роповіда їм жахи про ту отруту, якої вони вже наїлися, і змущує їх вакцинуватися від тієї отрути. Ну вгадайте з трьох разів, йому б пацюки повірили? А українці вірять.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації