Вхід | Реєстрація

У тестовому режимі почав працювати реєстр педофілів

У тестовому режимі почав працювати реєстр педофілів

В Україні в тестовому режимі запустили реєстр педофілів. Поки в нього внесли 171 людину, яка була притягнута до відповідальності та відбуває покарання за сексуальні злочини проти неповнолітніх.

Як повідомляє прес-служба Мін’юсту, про це заявила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька.

Наповнювати реєстр педофілів міністерство юстиції буде разом з органами прокуратури та суду, вивчаючи особові справи засуджених за аналогічні злочини. Роблять це, щоб навіть після відбуття покарання інформація про таких засуджених зберігалася в цій базі даних. Коли реєстр запрацює повноцінно, не повідомляють.

Його запровадження в Мін’юсті називають одним з елементів цифровізації. За словами Висоцької, усі європейські країни пішли таким шляхом.

«Є багато успішних прикладів, як функціонує реєстр педофілів, і що він справді важливий для захисту дітей. Під час створення та запуску реєстру вивчався досвід інших держав — США, Канади, більшості європейських країн, зокрема Норвегії, де функціонує одна з найкращих в’язничних систем», — каже заступниця міністра.

Реєстр має убезпечити, наприклад, навчальні заклади, лікарні чи інших людей, які працюють із групами дитячих колективів, від того, щоб узяти таку людину на роботу. Також доступ до реєстру матимуть правоохоронці.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 листопада 2021, 18:17 | Полтавщина | Цікаве
1. Maksym / 5 листопада 2021, 20:27
Краще б уже тавро на лоба, або вуха відрізати. Як у кращих країнах Європи.
2. orakul / 6 листопада 2021, 07:38
"Його запровадження в Мін’юсті називають одним з елементів цифровізації. За словами Висоцької, усі європейські країни пішли таким шляхом."
А ця міністерка чи заступниця розібралася для чого "усі європейські країни" це роблять, для чого їх оцифровують? Може то для майбутніх парадів?
От поступить команда провести парад педофілів, а у нас вже все і готово, і шукати нікого не треба.
Треба ж все передбачати наперід. То тільки зима чи сніг до нас приходять зненацька. А з педофілами треба щоб був порядок.
Воно то й з педофілами не все в порядку. Тута без Селени не розібраться. Складна справа виходить. Нарід дума що педофіл, це такий собі сексуально стурбований мужичок який чіпляється до дівчаток. А не все так просто. Педофілом може бути і жіночка, ну тоді її зватимуть педофілкою чи може педофілкинею. Погано в совку укрмову вчили, якщо щось не так то підправте. Скажу більше, наше законодавство дуже недолуге, депутати і депутаткині нічого не роблять. В нас не визначено законом як бути, коли отой/ота педофіл насправді не «він» і не «вона» а "воно". Як з ним бути? А люди у нас якісь безразлічні, не піднімають цього надважливого питання перед депутатами. А це ж не шутки. Вчителі вже ж вчать діток що вони можуть вільно вибирати хто вони - він, вона, воно. А в законах ні гу-гу. Плять, щось заплутався я з цими педофілами. Може їх вже в школі готують?
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації