Вхід | Реєстрація

Населення старіє, а народжуваність зменшується

Населення старіє, а народжуваність зменшується

Про це повідомила експерт з питань міграції Олена Малиновська.

«Населення не лише чисельно скорочується, але і старіє, тобто збільшується частка людей похилого віку, зменшується частка дітей», — сказала вона.

Малиновська презентувала статистику, відповідно до якої в Україні у 2018 році проживало 42,4 мільйона людей, а в 2020 році — уже 41,6 мільйона.
«Це тільки розрахункові дані, бо ми чекаємо на офіційний перепис в Україні, якого не було понад 20 років. Але тенденція саме така», — прокоментувала експерт.

Вона презентувала дані, відповідно яких у 2020 році в Україні померло 616,8 тисячі людей і 293,4 тисячі народилося.

«У економічній царині, так само як у демографічній, нам немає чим похвалитися. ВВП України в минулому році скоротився на 4%. Значно зросло безробіття», — констатувала Малиновська.

Вона зауважила, що минулорічний показник ВВП був нижчим (142,3 мільярда доларів) за показник 2013 року (183,3 мільярда доларів). У розрахунку на одну особу це становить 3424,8 долара в 2020 році проти 4030,3 долара в 2013 році, уточнила експерт.

Крім того, є високою проблема безробіття і бідності в Україні. Зокрема, на кінець 2020-го рівень безробіття становив 10,1% населення, а 23% українців вважалися такими, що живуть за визначеною межею бідності.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
6 листопада 2021, 15:27 | Полтавщина | Суспільство
1. orakul / 7 листопада 2021, 08:41
Слава Україні! Не зря ж написано "Ще не вмерла Україна..."
Як кажуть усі продвинуті свідомі "не дочекаєтесь" і "якось воно та буде".
Ніяк воно вже не буде. Ескперткиня ж оце не зря написала. Написала, щоб готувалися до гіршого. Цифірьки привела «гарні» привела "у 2020 році в Україні померло 616,8 тисячі людей і 293,4 тисячі народилося". З цифірьок видно що щороку українців стає менше на 0.3млн. За 10 років стане нас ще на 3 млн. менше. Але то щось низькуваті темпи. Треба прискорити процес. Здогадуєтесь чим прискорять?
Тепер стало понятно, чого не роблять перепису. Ну навіщо його робити коли процес іде. "Перестройка, перестрелка, перекличка". Перепис ніхто й не планував робити. Ну вони ж не пришелепки, у них все по плану - майдан, війна, експорт рабів, ковід і на закусь -вакцинація. А через пару років можна буде й перепис зробити. І як писав Герой України Борис Олійник твори якого на Україні заборонені до друку "і нам розкаже гід, Що тут колись жили, пак, українці… – А є хоч слід? – Та от… схолов і слід."
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації