Вхід | Реєстрація

Незаконне видобування корисних копалин судитимуть двох жителів Полтавського району

Незаконне видобування корисних копалин судитимуть двох жителів Полтавського району

Диканською окружною прокуратурою до суду направлено обвинувальні акти стосовно двох жителів Полтавського району за незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення (ч. ч. 2, 3 ст. 240 КК України).

Прокуратура Полтавської області повідомляє, що досудовим розслідуванням встановлено, що 8 жовтня цього року одна із жительок Полтавського району у кар’єрі, розташованому поблизу с. Балясне Диканської територіальної громади, не маючи спеціального дозволу (акта про надання гірничого відводу) накопала з поверхневого шару кар’єру вогнетривку глину. 

Цього дня інший обвинувачений неподалік смт Чутове, на території ландшафтного заказника місцевого значення, який відноситься до земель природо-заповідного фонду, також без спеціального дозволу здійснив незаконний видобуток вогнетривкої глини.

Видобування здійснювалося з метою подальшої реалізації корисних копалин. Загальна кількість видобутого особами становить понад 1 тонну 200 кілограмів.

За  висновками експертів, глина типу вогнетривів належить до корисних копалин багатоцільового призначення та відповідно до Переліку корисних копалин, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 грудня 1994 року № 827, відноситься до корисних копалин загальнодержавного значення.


Автор: Пресслужба Полтавської обласної прокуратури


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 листопада 2021, 12:42 | Полтава | Кримінал
1. василь овсієнко / 14 листопада 2021, 11:56
Ну звичайно злочинці , що накопали глини , це тяжкий злочин , А вирубувати ліси , качати нафту і газ , то нормально.Ті , хто краде багато , то не злочинці , ті хто мало , вчиняють злочин.Розкрадені заводи і фабрики , то нормально , а накопати глини - злочин.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації