Вхід | Реєстрація

У двох громадах не залишилося невакцинованих педагогів

У двох громадах не залишилося невакцинованих педагогів

Усі навчальні заклади Кобеляцької та Білицької громад отримали щеплення, і заклади працюють у штатному режимі. Про це редакцію повідомили керівники міського та селищного відділів освіти.

Як відомо, український Кабмін наказав керівникам деяких бюджетних закладів з 8 листопада не допускати до роботи працівників, які не були вакциновані від COVID-19. У першу чергу мова йде про педагогів усіх без виключення закладів освіти.

Безумовно, законність цієї Постанови викликає сумнів. І чимало юристів, які не отримують зарплату з бюджету, говорять, що будь-який відсторонений від роботи працівник при бажанні звернеться до суду, виграє позов і отримає зарплату за період вимушеного прогулу. Водночас юристи-бюджетники стверджують, що Уряд діє законно. Хто правий, покаже час і результати можливих судових позовів, якщо вони будуть.

Ми ж поцікавилися, якою є ситуація в обох громадах — Кобеляцькій та Білицькій. Адже день 8 листопада вже минув і невакцинованих педагогів уже мали не допустити на робочі місця. За інформацією редакція звернулася до керівників відділів освіти Наталії Коваль та Івана Данька. Чиновники відповіли, що всі заклади освіти працюють у штатному режимі, а відсторонених від роботи людей у них немає.

Наталія Коваль пояснила:

— Усі працівники шкільних і дошкільних навчальних закладів отримали щеплення. Є двоє педагогів, які не вакциновані. Але вони перебувають на лікарняному.

У свою чергу, Іван Данько повідомив:

— Станом на 9 листопада в нас усі працюють. Була одна вчителька, яка не отримала щеплення. На минулому тижні вона отримала офіційне попередження, а в суботу була вакцинована першою дозою. Кілька людей не пройшли щеплення, але працюють. У них є довідки щодо протипоказань для вакцинації.

Якщо вірити словам посадових осіб, на території обох громад вакциновані практично сто відсотків педагогічних працівників.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
11 листопада 2021, 16:33 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації