Вхід | Реєстрація

Для Новосанжарської лікарні придбають відеоендоскопічну систему

Для Новосанжарської лікарні придбають відеоендоскопічну систему

Кошти на дороговартісне обладнання виділили з обласного бюджету.

25 жовтня відбувся аукціон із визначення підрядника, який поставить у Новосанжарську центральну лікарню відеоендоскопічну систему.

Як розповіла головний лікар медичного закладу Ольга Гиря, учасниками аукціону стало столичне товариство «ТОВ МЕДСПЕЙС» та ФОП Ігор Радченко. Київське ТОВ запропонувало нижчу ціну — 1 089 000 гривень. Саме з цим товариством медики мають підписати договір. До п’ятниці, 12 листопада, триває період оскарження.

— Відеоендоскопічна система складається з гастроскопа та колоноскопа, — пояснює Ольга Василівна. — Це сучасне обладнання в рази покращує якість обстеження пацієнта.

Під час огляду проводиться відеозапис, який зберігається на диску, що в подальшому дозволяє контролювати перебіг хвороби та процес лікування.

Зі слів головного лікаря, завдяки придбанню ендоскопічної системи, медзаклад розширить спектр послуг. Зокрема, з’явиться можливість підписати з Національною службою здоров’я договір на пріоритетний пакет.

Обстеження проводитиме лікар-ендоскопіст першої категорії, який має 15‑річний стаж роботи. Зараз у лікарні є ендоскопом і колонокоспом, але обладнання застаріле і його неможливо осучаснити.

Придбання дороговартісного обладнання стало можливим завдяки співпраці голови Новосанжарської селищної ради Геннадія Супруна і депутата Полтавської обласної ради Сергія Бульбахи. Депутат залучив кошти із Фонду розвитку територій Полтавської області.

 

Коронавірусна статистика залишається невтішною

Ольга Гиря також повідомила, що в Новосанжарській центральній лікарні відкрите ковідне відділення. У ньому постійно чергують 20 медпрацівників. У відділення привозять хворих із Полтавської і Дніпропетровської областей за принципом екстериторіальності.

У лікарні проведено повну модернізацію кисневої системи. Постійно закупляється рідкий кисень, що зберігається в кріоциліндрах та кисневих балонах. Кисень у лікарню постачає Полтавський завод медичного скла.

Станом на 9 листопада лікарі зафіксували 1944 хворих на коронавірус, з них 53 дитини. Одужало 1267 пацієнтів, із них 49 дітей. Померло 50 чоловік. Зараз лікуються 177 пацієнтів, із яких 42 у стаціонарі. У ковідному відділенні перебувають 22 хворих, 7 у тяжкому стані.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 листопада 2021, 16:39 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації