Вхід | Реєстрація

Опалювати тирсою буде дешевше завжди

Опалювати тирсою буде дешевше завжди

У всякому разі, коли мова йтиме про постачання тепла бюджетним організаціям. Адже завищити ціну на тепло, у порівнянні з газом, не дозволить держава. Про це нам розповіли в підприємстві «Теплопостач КП», котре постачає тепло в кілька шкіл Кобеляцької громади.

У Кобеляцькій та Білицькій громадах більшість навчальних закладів обігріваються за допомогою природного газу. Ні для кого не є секретом, що в 2021 році, у зв’язку із безпрецедентним здорожчанням газу, місцевій владі навіть доводилося приймати рішення про тимчасове призупинення навчального процесу. Адже в бюджетах громад елементарно не вистачало грошей, щоб заплатити за газ за так званими ринковими цінами.

Але були і виключення із загального сумного правила. Так, Кобеляцький ліцей Полтавської обласної ради не припиняв навчальний процес. У закладі проблем із опаленням не було взагалі. Адже ліцей облради, як і два інших міські ліцеї та школи в Світлогірському і Придніпрянському, обігріваються за допомогою альтернативного палива. Точніше, у котельнях, які подають тепло в названі навчальні заклади, спалюють тирсу.

У підприємстві «Теплопостач КП», що в Кобеляках займається постачанням тепла, добутого із альтернативних джерел енергії, нам повідомили, що, як і раніше, готові безперебійно обігрівати школи. Більше того, запевнили, що вартість їх тепла була, є і буде меншою, аніж отриманого за рахунок спалювання газу. Справа в тому, що вартість гігакалорії теплової енергії для бюджетних закладів та населення регулюється державою. І вона має бути мінімум на 10 відсотків меншою, аніж вартість газової гігакалорії. Тобто, якщо подешевшає газ, то знизиться і вартість альтернативного тепла.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 листопада 2021, 19:24 | Кобеляки | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації