Вхід | Реєстрація

Кобеляки, як і вся Полтавщина, за крок до «червоної» зони

Кобеляки, як і вся Полтавщина, за крок до «червоної» зони
Карта: 1+1

Попри той факт, що протягом останнього тижня щоденна статистика фіксувала невеличке зменшення кількості нових випадків коронавірусу в Україні, кобеляцькі медики говорять, що підстав для оптимізму ще немає.

Головний лікар Кобеляцької лікарні Володимир Казирод, із яким ми спілкувалися у вівторок, 16 листопада, розповів, що Кобеляки, як і вся Полтавська область, перебувають буквально за крок до потрапляння в так звану «червону» епідемічну зону із відповідним посиленням карантинних заходів.

Володимир Олексійович повідомив, що станом на 16 листопада в інфекційному госпіталі від коронавірусу лікуються 44 пацієнти. Нагадаємо, що тиждень тому було 47. У всіх хворих діагностована двостороння пневмонія, викликана саме коронавірусом. 16 пацієнтів потребують постійної подачі кисню, двоє людей у важкому стані.

Ми задали головному лікарю питання, яке хвилює не лише жителів Кобеляцької громади. Чимало самих хворих на коронавірус або їх родичі стверджують, що попри обіцянки виконавчої влади та міністрів від медицини про абсолютно безкоштовне лікування, людям доводиться платити за медикаменти. Про це говорять і в Кобеляках, і в Царичанці.

Володимир Казирод пояснив:

— У нас дійсно на початку роботи госпіталю проблема із медикаментами була. Ми вже приймали хворих, а договір із Національною службою здоров’я ще підписаний не був. Отже, не було й достатнього фінансування. Зараз гроші вже надходять. У першу чергу ми фінансуємо зарплату медпрацівників. Ті кошти, що залишаються, витрачаємо на придбання медикаментів та інших необхідних матеріалів чи обладнання. Так що препаратів, які потрібно застосовувати по протоколу лікування, вистачить. Але бувають нюанси. От, скажімо, людині потрібно приймати антибіотик. У протоколі чітко зазначено, який. І він у нас є. Але до госпіталізації пацієнт уже 7–10 днів боровся із хворобою вдома. І приймав саме цей антибіотик. Але потрібного результату не було. Виникає необхідність застосувати інший препарат. І він діє та допомагає. Але в протоколі лікування його немає. Отже, немає і у нас. Тоді людина змушена купляти такий препарат.

У принципі, маємо класичну українську ситуацію. Людям нібито й не збрехали, але й обіцянку не виконали.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 листопада 2021, 11:28 | Кобеляки | Спорт і здоров'я


1. orakul / 28 листопада 2021, 08:50
"Людям нібито й не збрехали, але й обіцянку не виконали."
Якщо це Миколайович має на увазі безоплатне лікування, так то не обіцянка, а конституційний обовязок, не говорячи вже про всілякі там клятви тіпа Гіпократа. Кажуть вже ту клятву відмінили. А фулі, Гіпократ - якесь майже москальське прізвище.
Треба називати речі своїми іменами. Тоді може й до пришелепкі почне доходити, що треба не просити, а відстоювати свої конституційні права. Я може б і не писав оцього, але потрапив на ФБ на сторіку Наталі Варич де вона приводить документ-відповідь МОЗА Артуру Ковачу. Тупо цита "Між НЗСУ та закладом КНП "Кобеляцька міська лікаря укалдено договір за пакетом медичних послуг...із строком дії з 01.10.2021 ...за договорами здійснено оплати за надані медичні послуги на протягом січня, лютого, березня,травня та жовтня 2021 року у розмірі 8 257 735 грн " Якщо хтось не второпав повторю буквами ВІСІМ МУЛЬЙОНІВ лікарня отрмала на лікування тільки ковідних хворих. І що всі пони пішли на доплати медикам?
2. orakul / 28 листопада 2021, 09:08
Почитаєм ще трішки лапшу ".. людині потрібно приймати антибіотик. У протоколі чітко зазначено, який. І він у нас є. ....Виникає необхідність застосувати інший препарат. І він діє та допомагає. Але в протоколі лікування його немає. Отже, немає і у нас. Тоді людина змушена купляти такий препарат."
Тут у будь якого пришелепка повинно виникнути запитаняя - а де ж вони дівають той антбіотик який у них є? Самі вгадаєте? По нормальному пацієнт повиннен доплатити за інший антибіотик ... а може йому, пацієту, доплатити, бо не хвакт, що той який йому допомагає коштує дорожче. Це я привів для того, щоб розуміли, що пришелепки у нас повсюди, навіть у головлікарях, бо не вміють правильно збрехати. А може то вони настільки зневажають пришелепків, що думають, що для них і така дешева відмазка сойдьоть. І це вАпрос архіважний - у нас і у владі і у начальстві пришелепки, чи вони не пришелепки, а просто не рахують пришелепків людьми мислячими, чи як там воно по навуці називається тіпа Homo sapiens?
3. orakul / 28 листопада 2021, 09:27
А це ось цитата із посту Наталі Варич "Старша медична сестра Омельяненко Вікторія мені відповіла, що ліків немає, шприців немає, нічого немає кроме антибіотика. Так де ж правда?"
Це я написав для того, щоб пришелпки знали, що у лікарні нічого немає, але не це головне. Лікарня - це тепер комунальний заклад, тобто наш з вами. Може тоді треба їй допомогти грошима, поки надійдуть оті кошти, про які пан Казирод каже Може тіпа позичити, чи якийсь резервний хвонд створити. Чи здороля людей на останньому плані, після усіх витрат громади, на останньому місці здоровя, чи здоровля, якщо по українськи. Ви чули щоб хоч хтось ставив про це питання перед депутутами? І не почуєте, тому що якщо вам купляти ліки й нічого з вас не мати, то нафіг ви такі кому нужні. Краще виділити декілька мульйонів на списаний з гейропи рентгенапарат і вас опромінювати. Оце діло буде. А мульйони можна переполовинити. А що з ліків взяти? Нагадаю що загадана Вікторія Омельяненко, вона не лише старша медсеста а й депутаткиня Кобеляцької чи то легітимної міськради чи то придуманої на бамагаг ОТГ. Ну тут не розгадать, це так у пришелепків завжди, і них якась війна без воєнного стану, якісь карантини без надзвичайного стану, якісь ОТГ без згаднки про них у Конституції. Зате є тіпа гарант Конституції.
4. DonchenkoLyubov / 28 листопада 2021, 15:11
Останнім часом Миколаєвич видав на гора, дуже багато чисто брехливих статей які відносяться до медичного аспекту.А щодо Вікторії Омельяненко так це взагалі Кобеляцький самородок,яка пропихує якісь б/у пристроі які скоріш за все нашій з вами лікарні непотрібні.
5. orakul / 28 листопада 2021, 18:42
4.DonchenkoLyubov
«пропихує якісь б/у пристроі які скоріш за все нашій з вами лікарні непотрібні. »

Колись у війну мого батька оперували й лікували у воєнній палатці без усяких пристроїв і навіть без модних тепер пандусів. І вилікували. А ще, колись тут лікар Іващенко лікував, теж без усяких модних заморочок і теж без пандусів, без компютерів і без протоколів МОЗ. А тепер нікому ви не нужні і ніхто вас лікувати не буде. Ви існуєте лише для заробітків на вас. Коли вже нарід це пойме?
З Ханукою вас, а то зовсім забули. На базарі всі лише про голодомор та про піст балакають. Буде вам ще й голодомор і пізд.
6. Niko / 28 листопада 2021, 21:45
Лікарня і безкоштовне лікування/ліки. Безкоштовного в лікарні не буває нічого. Навіть на лампочки, миючи засоби, папір, рукавички медсестри здирають з хворих. Або пишуть величезні списки, що купити. Так сталося, що була можливість спостерігати і звичайну підлість. В палаті, де лежала моя родичка, ДВА найкращих ліжка (біля вікна і батареї) займала якась фермерша. Судячи по її розмірам, жінка не голодувала. На одному ліжку ця пані спали, а на іншому сиділи вдень, бо не можна ж цілодобово знаходитись на одному ліжку, не по-панському це. Троє інших пацієнтів жалися по кутках та на вході. Але це було б півбіди. Бо пані полюбляли ,,дармові" ліки, які їй постачала односельчанка, яка працювала медсестрою в реанімації, де на той час один день обходився хворому в 2000 грн. (це було декілька років назад). Тобто ця медсестра крала ліки в тяжкохворих людей для того, щоб догодити своїй далеко не бідній чи то родичці, чи то подрузі. Оце, мабуть, тільки такі ліки можуть бути ,,безкоштовними", і то тільки для декого за рахунок інших. Це і є українська медицина.
А гроші НСЗУ таки виділяє, тільки не тим, кому потрібно. Гроші потрібно виділяти пацієнтам, а не лікарням чи поліклінікам. Тоді кожного пацієнта будуть обслуговувати так, як обслуговували фермершу. І не будуть переносити кошти для безкоштовних ліків на премії та доплати. Бо це різні статті витрат. Але маю підозру, що для цього потрібен, як мінімум Сталін, чи ще хтось інший, хто б навчив медпрацівників бути МЕДИКАМИ, а не БАРИГАМИ від медицини.
7. Filon / 29 листопада 2021, 16:56
4.DonchenkoLyubov
«Останнім часом Миколаєвич видав на гора, дуже багато чисто брехливих статей які відносяться до медичного аспекту.»

Навіть без конкретики я здогадуюсь, що Ви маєте на увазі. Думаю, те, що офіційні посадові особи говорять про безкоштовне лікування, а насправді за це доводиться платити. А тепер давайте поміркуємо разом. Я звертаюся до посадових осіб. Апріорі вони мають подавати достовірну інформацію і нести за сказане відповідальність. І я не маю права перекручувати сказане. З іншого боку я, як і Ви, читаю коментарі, спілкуюся із людьми. І прошу людей розказати, як все відбувається насправді. Адже саме розумієте по-іншому отримати інформацію я можу хіба що «лігши» в інфекційний госпіталь. Але ж мене туди ніхто не госпіталізує. Днями телефоную чоловіку, який лікується від Ковід. А його родичі пишуть про надто коштовне лікування. Прошу розповісти мені, як і що відбувається, для публікації. Відмовився. Каже, що розповість, як вийде зі стін госпіталю. Ну і що я маю писати про ціну лікування7 Посилатися на коментарі в нас на сайті чи у ФБ? Але ж і там немає конкретики. Якось так. Ми то напишемо, аби ж хтось мав сміливість розповісти.
8. Selena2017 / 30 листопада 2021, 09:01
7.Filon
«розповість, як вийде зі стін госпіталю.»


Розповість. Але візьме з Вас слово , що ніде не напишете. Закономірність , яка породжує отакий стан речей. Боягузтво і хуторянство хоче, щоб справедливість прийшла сама.

Змінено 30.11.2021, 12:41
9. DonchenkoLyubov / 9 грудня 2021, 20:43
6.Niko
«А гроші НСЗУ таки виділяє, тільки не тим, кому потрібно. »

І Ви дійсно праві, гроші виділяють, але Козирідівська банда іх половинить.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації