Вхід | Реєстрація

«Створюємо ліси разом», або Про хрестик і спідню білизну

«Створюємо ліси разом», або Про хрестик і спідню білизну

Декілька днів тому на сайті Кобеляцької міської ради з’явилася новина про те, що в регіонально-ландшафтному парку «Нижньоворсклянський» висадили 30 саджанців берізки. Дерева саджали працівники міськради і комунальних підприємств. Сама акція отримала назву «Створюємо ліси разом». А в новині вказано, що акція «присвячена масштабній висадці дерев в Україні за Програмою Президента України «Зелена країна».

Працювали в РЛП більше двох десятків чоловік на чолі з міським головою Олександром Копельцем. Спільне фото зробили, очільника громади за роботою окремо зняли. Читаєш новину, роздивляєшся світлини і розумієш, яку потрібну справу зробили посадовці.

Та не лише молоді берізки в РЛП нагадують про президентську програму. Адже за кілька кілометрів від містечка, між Кобеляками і «сухинівським» поворотом, на узбіччі дороги красується бігборд «Зелена країна». Їдуть водії з міста, бачать рекламний борд, ліс по обидві сторони автошляху і думають, що в цій громаді турбуються про зелені насадження. Не дарма ж рекламують чергову ідею Президента.

Хоча, так вважають лише ті автомобілісти, хто не бачив іншої сторони медалі. Оскільки щойно дерева скинули листя, як із лісу, неподалік бігборду, почали виднітися величезні купи сміття нелегального кобеляцького звалища. І це саме сміття вже скоро має «добратися» до автошляху або й узагалі перегородити його.

І от, коли читаєш новину про 30 берізок від міської ради, бачиш бігборд, а потім оцінюєш масштаби звалища, то відразу спадає на думку анекдот про єврея в лазні, хрест і спідню білизну.

«Якось вирішив єврей прийти до лазні. А щоб ніхто не зрозумів, що він єврей, то одягнув хрестик на шию. Прийшов, париться голяка. А всі на нього витріщаються: то на хрест, то на обрізану плоть. Тут один чоловік не витримує і каже:

— Лев Пейсахович, ви або хрестик зніміть, або труси одягніть...»

У «Нижньоворсклянському» дерева саджали п’ять депутатів міськради цього скликання, один Полтавської райради, два заступники голови і сам очільник громади. А на сесіях жоден із них не піднімає питання, що робити з побутовими відходами та куди возити сміття, аби перестати знищувати ліс?
І, до речі, Президент тут не допоможе. Адже якщо навіть уявити, що він приїде полити берізки в «Нижньоворсклянський», то вже новою «бетонкою». А значить, звалище об’їде.

Звичайно, можна заперечити, що автор не бачить, скільки зроблено гарних справ та які розкішні дерева посадили працівники міськради. Та купи сміття, що «вириваються» з лісу біля міста, перекреслюють усі оті піар-новини про «масштабну висадку дерев».

Так що, шановні обранці, досить бути «євреями в лазні» і робити вигляд, що в громаді немає проблем із зберіганням сміття. Ви обиралися в раду не лише для того, щоб синхронно піднімати руки під час сесійних голосувань. Бо невдовзі й бігборд із президентською рекламою засиплють сміттям.


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 листопада 2021, 09:29 | Кобеляки | Редакційна
1. alist / 19 листопада 2021, 23:45
30 берізок!!!!! Оце досягнення влади. Просто голова обертом від масштабів. А от торговці саджанцями, які весною і осінню, на площі, барижать по 30 саджанців кожен, щодня, напевно б’ються в істеричному припадку. Зате тут - 30 саджанців!
P.S. Цікаво, скільки дерев випилюється щодня на дрова в районі?
2. Fuks / 20 листопада 2021, 09:41
О,да недавно їхав на Дніпро тепер вже старою дорогою,так вона вже пакетами поліетиленовими вистелена на кілька кілометрів,скоро в Ворсклі будуть..Всім все пофіг.Санич з народними обСранцями депутатами щр хоче те й творить.До речі а де аквапарк,стадіон,та й з плитки вже гранодсев летить,липи в парку спиляні.В чом достіженія Сранича з обсранцями,так це дерибан землі.вся кадастрова карта громади вже синя..3,14ДАРИ
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації