Вхід | Реєстрація

Одним каток, іншим — пожежний автомобіль

Одним каток, іншим — пожежний автомобіль

Минулого тижня в обласній раді відбулося засідання комісії обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад Полтавщини.

Конкурс проводиться з 2010 року. Його мета — підвищення спроможності органів місцевого самоврядування Полтавщини, соціальної активності громадян у вирішенні актуальних проблем розвитку територій, а також поширення позитивного досвіду, набутого в процесі їх реалізації. Фінансування проєктів здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету та бюджетів органів місцевого самоврядування, а також інших джерел, не заборонених чинним законодавством. Видатки обласного бюджету складають до 50% вартості проєкту-переможця конкурсу.

Про хід конкурсу присутніх поінформувала начальник відділу інвестиційної діяльності та проектного менеджменту виконавчого апарату обласної ради Олеся Дроботенко.

За її словами, усього на конкурс подано 37 робіт, із яких 36 — у межах першої категорії (сільські, селищні, міські ради — фінансування з обласного бюджету до 600 000 гривень) та спільний проект Котелевської і Великорублівської громад (міжмуніципальне співробітництво — фінансування з обласного бюджету до 800 000 гривень).

Також доповідач повідомила, що більшість проєктів стосуються організації надання послуг населенню (22 ідеї), поліпшення екологічної інфраструктури (6), розвитку спортивної і туристичної інфраструктур (5).

Розглянувши проекти та їх кошторис, експертна група рекомендувала допустити до конкурсного відбору всі 37 ідей.

 

Спецтехніка для ремонту доріг

Нехворощанська сільська рада виступає за придбання спеціальної техніки для ремонту доріг, що знаходяться в комунальній власності громади.
У пояснювальній записці вказується, що «територія ОТГ займає площу близько 288,5 квадратного кілометра, населення громади становить 4996 осіб. До складу територіальної громади входять 10 населених пунктів. Проєкт спрямовано на вирішення актуальної для громади проблеми незадовільного транспортно-експлуатаційного стану проїжджої частини вулиць комунальної власності та доріг місцевого значення загального користування, що не забезпечує швидкого, комфортного, економічного та безпечного перевезення пасажирів і вантажів, перешкоджає розвитку громади та не сприяє її інвестиційної привабливості».

Для реалізації проекту мінімальний його бюджет, аби він був вдалий та економічно спроможний, складатиме 1 366 045 гривень, з яких очікується залучити обласного бюджету 600 000, коштів партнерів — 66 450, співфінансування з бюджету громади — 700 000, що складає 51,23 % від загального бюджету проекту.

Із загальної суми регенератор/рециклер асфальту коштуватиме 750 000 гривень, міні-гудронатор — 70 000, нагрівач асфальту — 71 000, каток — 475 650.

 

Пожежний ЗІЛ для Пришибської громади

Пришибська сільрада працює над створенням підрозділу місцевої пожежної охорони на території ОТГ.

Пришибська громада утворена в серпні 2015 року шляхом об’єднання Пришибської та Кобелячківської сільських рад. У минулому році до складу громади увійшла Комендантівська сільрада. Чисельність населення склала 2613 осіб. Одним із ключових питань є створення підрозділу місцевої пожежної охорони на території Пришибської територіальної громади.

У рамках проекту передбачається закупити пожежний автомобіль. Обсяг коштів, необхідних для реалізації проекту та джерела його фінансування: загальна вартість проєкту — 1 200 000 гривень, де обласний бюджет — 600 000, місцевий — 600 000.

Сам автомобіль на базі шасі ЗІЛ-131 (6 на 6) із запасом вогнегасних речовин до 4 тонн коштуватиме 1 100 000, проведення всіх процедур обійдеться в 100 000.

 

Капремонт пожежного депо

Білицька селищна рада прагне капітально відремонтувати приміщення пожежного депо, що знаходиться в Біликах по вулиці Пристанційна, 42.
Місцева пожежна охорона селища Біликів обслуговує 13 населених пунктів. Основною проблемою є відсутність належних умов для виконання службових обов’язків рятувальниками та повноцінного функціонування місцевої пожежної охорони. За майже 1 183 000 гривень буде відремонтований дах будівлі, замінено вікна й двері, електроосвітлення, проведені сантехнічні і внутрішньоремонтні роботи.

Результати конкурсу та проєки-переможці стануть відомі через два тижні.

Пожежне депо в Біликах

 

Вигляд в приміщенні


Автор: Олександр ДІДЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 листопада 2021, 15:37 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації