Вхід | Реєстрація

«Стандарт» переграє ФК «Велика Багачка»

«Стандарт» переграє ФК «Велика Багачка»
Фіналісти турніру

14 листопада в рамках 18‑го, передостаннього, туру чемпіонату Полтавщини серед команд вищої ліги, новосанжарці «гостювали» в селищі Велика Багачка.

Хорошою традицією стала масова підтримка вболівальників «Стандарту» у виїзних матчах, незалежно від дальності поїздки. Сам президент команди Сергій Тютюнник завжди з командою підтримує, уболіває і додає гравцям мотивації, командного духу та волі до перемог.

Недільна гра виявилася цікавою, швидкою, насиченою боротьбою та гольовими моментами. У стартовому складі на поле вийшли Спотаренко, Матвеєв, Швей (Писаренко), Піскун, Вергун, Пасічник, Ічуаідзе, Бакланов (Дорошенко), Вергун (Закария Файсал), Сінчіков (Карпоський), Куньєв (Соколянський). Голами відзначились Фоменко (автогол), Сінчіков, Карповський та Хрієнко.

Характерною для першого тайму була гра в центральних та опорних зонах. Також слід відзначити позиційне тримання м’яча. Усе ж 45‑хвилинка пройшла за домінуванням новосанжарців, і вже на 25 хвилині під час трьохходівки Матвеєв — Бакланов — Сінчіков господарі зрізали м’яч у власні ворота, а «Стандарт» повів у рахунку — 1:0. Та команда з Великої Багачки на 38‑ій хвилині відновила баланс, скориставшись помилкою новосанжарців.

По перерві головний тренер Олексій Ротань провів ряд замін та підсилив атакувальну гру, що дало змогу дотиснути суперників та переграти багаторазового чемпіона Полтавської області з результатом 1:4.

У інших матчах 11 туру Вищої ліги «КЛФ» (Полтава) здолав «Пирятин» — 2:0,

«Дружба» з Очеретуватого перемогла «Чутове» — 2:1, полтавський «Інваспорт» поступився «Лубнам» — 1:2

У Першій лізі відбулися перші поєдинки між претендентами на «золоті» й «»бронзові» нагороди. «Гірник Спорт­2» із Горішніх Плавнів переграв удома бутенківський «Альтаїр» — 2:1. А матч за третє місце між гребінківським «Локомотивом» і кременчуцьким «Ягуаром» пройшов без голів, 0:0

Другі й заключні матчі заплановані на 20­21 листопада. Тоді ж проходитимуть і матчі 12 туру Вищої ліги.

Уболівальники «Альтаїра» можуть підтримати свою команду в Кобеляках. Старт гри в неділю, о 12:00.

 

Турнірна таблиця

Вища ліга

 

Команда

І

В

Н

П

М

О

1

«КЛФ» (Полтава)

13

11

0

2

27­-9

33

2

«Стандарт» (Нові Санжари)

13

9

3

1

45­-12

30

3

«Велика Багачка»

(Велика Багачка)

14

7

2

5

21­-23

23

4

«Інваспорт» (Полтава)

13

7

1

5

27­-18

22

5

«Дружба» (Очеретувате)

13

5

4

4

14­-15

19

6

«Чутове» (Чутове)

13

5

0

8

24­-26

15

7

«Лубни» (Лубни)

13

3

1

9

24­-35

10

8

«Пирятин» (Пирятин)

14

0

1

14

13-­43

1

 

У останньому домашньому турі 20 листопада, о 13:00, у Нових Санжарах «Стандарт» приймає полтавський «КЛФ», де в очній зустрічі вирішуватиметься «золото» чемпіонату.

 

Кубок «Золота Осінь» виграє «Титан»

У неділю в селищі відбувся фінал міні­футбольного турніру серед ветеранів 40+, де «Газовик» знову не зміг здолати міць «Титану». На гру зібралося багато вболівальників, адже Відкритий чемпіонат Новосанжарської громади набув великого інтересу, масовості та популярності. І неспроста в ньому беруть участь команди з п’яти територіальних громад області, у тому числі і міста Полтави. Фактично турнір можна прирівняти до чемпіонату області, тому в розіграші кубка також взяли участь 8 команд. У фінал вийшли новосанжарці й полтавці.

Фінальний поєдинок виявився цікавим для вболівальників. «Титан» із перших хвилин повів у рахунку, наростивши перевагу до 0:3. Та «газовики» під завісу першого тайму скоротили відставання, а в другій половині матчу наростили «пресинг», швидкість, зрівняли рахунок 3:3 і могли вийти вперед. Та під час розіграшу багатоходівки в новосанжарців забракло майстерності закінчити її. Натомість полтавці все ж дотиснули «Газовик» з остаточним рахунком 4:7.

По закінченню «Титан» був нагороджений кубком «Золота Осінь», «Газовик» — срібними медалями чемпіонату.

У цей день у гравця «Газовика» Анатолія Чумака був ювілей — 60‑річчя. Його також привітали зі святом, побажавши здоров’я, спортивного довголіття й успіхів по життю.

Найближчим часом розпочнеться зимовий чемпіонат Новосанжарської громади з міні­футболу, в якому візьмуть участь близько 30 команд.


Автор: Віталій БАРАНОВИЧ, голова Федерації футболу Новосанжарщини


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
18 листопада 2021, 14:15 | Нові Cанжари | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації