Вхід | Реєстрація

Бутенківські школярі зібрали для армії 140 тисяч гривень

Бутенківські школярі зібрали  для армії 140 тисяч гривень

Щоправда, потрібно уточнити, що ця сума зібрана не одноразово, а протягом кількох років.

Про це нам розповів  Григорій Журавель, директор Бутенківської школи. А приводом для розмови стала інформація, яку редакція отримала від депутата Білицької громади Павла Гунжеля.

Павло Олександрович по телефону розповів, що звернувся із запитом до директора школи з приводу грошей, зібраних учнями в ході благодійних ярмарок. Нібито, вони, ті гроші, використовуються не зовсім ефективно.

Гунжель сказав:

— Купили за зібрані кошти квадрокоптер. Нібито й потрібна річ, хороша справа. Але мені батьки дітей говорять, що коптер купили дуже дешевий і неякісний. Окрім того, мене цікавить доля частини грошей, переданих кобеляцьким волонтерам. Гроші віддали давно, але їх так і не використали. Де вони, ті гроші? Кажуть, що у волонтера Тетяни Вільхової. То чому ж їх не використовують, не купляють потрібні солдатам речі?

Редакція звернулася до Григорія Журавля і Тетяни Вільхової із проханням прояснити ситуацію. Вони — відповіли.

Григорій Журавель розказав:

— Так, Гунжель звертався із запитом. Я йому надав відповідь. Можу відповісти й редакції. Так, наші учні активно займаються збором коштів для армії. Займаються ось уже вісім років. Ми підрахували, що за цей період зібрали небагато-немало, а 140 тисяч гривень. За кожну копійку я можу відзвітувати. Ми навіть чеки виставляємо на дошці оголошень у школі, щоб кожен міг дізнатися, що ж придбано за благодійні кошти. Так, частину зібраних грошей ми традиційно передаємо кобеляцьким волонтерам. Вони краще знають потреби армійців‑земляків. І зараз 20 тисяч гривень знаходяться в Тетяни Вільхової.

Також директор школи розповіла, як збирають благодійні внески. За його словами, учні проводять ярмарки, на яких продають домашню випічку. А потім ці гроші акумулюють і використовують на потреби армії.

Григорій Васильович говорить:

— Ви знаєте, уже навіть постійні клієнти є. А деякі торти чи інші смаколики навіть до торгів не доходять, їх одразу викупляють. Тому що дійсно смачно, по-домашньому.

Волонтер Тетяна Вільхова, до якої ми зателефонували в той же день, відрапортувала:

— Так, у мене на зберіганні знаходиться трішки більше двадцяти тисяч гривень, переданих із Бутенківської школи. Чому ми їх не використали? А це звичайна практика. Ми ж купляємо обладнання чи речі по потребі. Надходить заявка з армії, і ми купляємо. Потрібні лопати — купляємо лопати, потрібна плівка — купляємо плівку. За все звітуємо. Я все описую на своїй сторінці у Фейсбуці. Зараз якраз використали кошти з Іванівської школи. Буде замовлення, використаємо і ті, що зібрали бутенківські діти. Буває таке, що хлопці із армії приїжджають у Кобеляки у відпустку, ми разом ідемо в магазин і купляємо те, що потрібно.

За словами Вільхової, у разі, якщо потрібний армійцям крам є в Кобеляках, то всі місцеві підприємці продають його волонтерам за закупівельною ціною.


Автор: Ігор ФІЛОНЕНКО, «ЕХО»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
21 листопада 2021, 20:03 | Кобеляки | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації